fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #9_May21 | Τηγανητό ρύζι με μύδια

#Cooking Class #9_May21 | Τηγανητό ρύζι με μύδια

by Business Mum

#Cooking Class 9_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 100 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
  • 100 γρ. μύδια αχνιστά, χωρίς κέλυφος
  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 50 γρ. νερό
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ

Για το σερβίρισμα

  • φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • φύλλα κόλιανδρου

Εκτέλεση

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε να βράσει. 
  • Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, και βράζουμε για 10-15 λεπτά.
  • Σουρώνουμε το ρύζι, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, σε μικρές ροδέλες το κρεμμυδάκι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον κόλιανδρο.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα το ρύζι.
  • Βάζουμε τα μύδια στο τηγάνι και ανακατεύουμε ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε τη σόγια σος, το νερό, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ. Ανακατεύουμε καλά. 
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και φύλλα κόλιανδρου.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment