Home HOMEFOOD #Cooking Class #10_May21 | Καπνιστό μοσχαρίσιο φιλέτο

#Cooking Class #10_May21 | Καπνιστό μοσχαρίσιο φιλέτο

by Businessmum.gr

#Cooking Class 10_May_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 400 γρ. μοσχάρι, φιλέτο (2 φιλέτα)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα μπαχαρικά

  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 στικ κανέλα
  • 15 κόκκους πιπεριού
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 5 γαρίφαλα

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Καλύπτουμε πολύ καλά το εσωτερικό μιας παλιάς κατσαρόλας με 2 στρώσεις αλουμινόχαρτο. 
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το καπάκι από την εσωτερική μεριά.
  • Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Αλείφουμε τα φιλέτα με το ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. 
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά στον πάτο της κατσαρόλας και τα καλύπτουμε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο στο οποίο έχουμε κάνει λίγες τρύπες με ένα μαχαίρι.
  • Τοποθετούμε μια μικρή σχάρα μέσα στην κατσαρόλα και ακουμπάμε πάνω τα φιλέτα.
  • Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις τα φιλέτα αρχίσουν να ψήνονται και βλέπουμε να βγαίνουν οι πρώτοι καπνοί, κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. 
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Ανοίγουμε το καπάκι και ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί τα φιλέτα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Σε αυτό το σημείο είναι μέτρια προς καλοψημένα. Αν τα θέλουμε πιο καλοψημένα, τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά παραπάνω.
  • Αφαιρούμε προσεκτικά τα φιλέτα από την κατσαρόλα.
  • Σερβίρουμε με τον πουρέ.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts