Home CHILDBABY Φαιναρέτη | Webinars για τον θηλασμό, με δωρεάν συμμετοχή

Φαιναρέτη | Webinars για τον θηλασμό, με δωρεάν συμμετοχή

by Businessmum.gr

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού στη χώρα μας (1-7 Νοεμβρίου), η ΑμΚΕ Φαιναρέτη ανακοινώνει τη διεξαγωγή 3 Webinars, με δωρεάν συμμετοχή και σκοπό την ενημέρωση και υποστήριξη των εγκύων, λεχωίδων και νέων μητέρων σε όλη την Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής για τον Μητρικό Θηλασμό προσφέρει τη δυνατότητα στις γυναίκες να ενημερωθούν για τη φυσιολογία της γαλουχίας, να λάβουν συμβουλές για έναν επιτυχημένο θηλασμό και φυσικά να λάβουν απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις γύρω από τον θηλασμό όπως:

 • Ποια είναι τα οφέλη του μητρικού θηλασμού;
 • Πότε πρέπει να ξεκινήσω να θηλάζω και με ποια συχνότητα;
 • Ποιες είναι οι κατάλληλες στάσεις θηλασμού;
 • Πώς θα τοποθετήσω το μωρό στο στήθος;
 • Ποιες είναι οι πιθανές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν και πώς θα τις αντιμετωπίσω;
 • Ποια είναι η διατροφή που πρέπει να ακολουθήσω για όσο διάστημα θηλάζω;
 • Πώς θα ξέρω ότι το βρέφος τρέφεται ικανοποιητικά;
 • Τι πρέπει να γνωρίζω για την καθημερινότητα της μητέρας και του νεογέννητου τον πρώτο μήνα μετά τον τοκετό;
 • Σε ποιες περιπτώσεις θα χρειαστώ θήλαστρο;
 • Τι συμβαίνει στην περίπτωση που έχω γεννήσει πρόωρα;
 • Ποιος είναι ο ρόλος του συντρόφου στον θηλασμό;
 • Ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος να αποθηλάσω και πώς θα το κάνω;

Την Δευτέρα 8/11, 15/11 και 22/11 και ώρες 18.00-20.00 για:
έγκυες που θέλουν να προετοιμασθούν για το ταξίδι της μητρότητας, λεχωίδες και νέες μητέρες που θέλουν να υποστηριχθούν στο θηλασμό, συντρόφους που πρόκειται να γίνουν ή είναι πατέρες,
κάθε ενδιαφερόμενο!

Πρόγραμμα Webinars:

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021
Αναστασία Γιαμαλίδου
«Τι πρέπει να γνωρίζω για τα οφέλη, την έναρξη και εδραίωση του θηλασμού;»

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021
Μαριέλενα Βογιατζόγλου
«Συμβουλές για επιτυχημένο μητρικό θηλασμό.
Θέσεις θηλασμού και τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην άντληση του μητρικού γάλακτος»

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021
Μαρία Δάγλα
«Μητρικός Θηλασμός τον 1ο μήνα ζωής: Ποιες οι καθημερινές ανάγκες και οι δυσκολίες των μητέρων και των νεογέννητων;»

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε είναι απαραίτητο να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ.

Ομιλήτριες:
Μαρία Δάγλα
Η Μαρία Δάγλα είναι συνιδρύτρια και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑμΚΕ «Φαιναρέτη». Κατέχει θέση Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Μαιευτικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) με γνωστικό αντικείμενο τη «Μαιευτική Φροντίδα Λεχωίδας, Νεογνού και Βιοηθική Προσέγγιση». Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη «Βιοηθική»), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Μεταπτυχιακό στην «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία») και Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στη «Βιοηθική». Επίσης, είναι Διευθύντρια του Τομέα Μαιευτικής και Νεογνικής Φροντίδας στο Τμήμα Μαιευτικής του ΠΑ.Δ.Α., είναι ιδρυτικό μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου με τίτλο «Μαιευτική Φροντίδα κατά την Κύηση και τη Λοχεία-Μητρικός Θηλασμός» και Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος επιμόρφωσης του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΠΑ.Δ.Α. με τίτλο «Εξειδικευμένη Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και Υποστήριξη στο Μητρικό Θηλασμό», που προσφέρει επιμόρφωση και πιστοποίηση στον μητρικό θηλασμό σε επαγγελματίες υγείας όπως μαίες, νεογνολόγους/παιδιάτρους, μαιευτήρες/γυναικολόγους. Η κ. Δάγλα διαθέτει 19 έτη εμπειρίας στην παροχή μαιευτικής φροντίδας στην έγκυο, τη λεχωίδα και το νεογνό και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού και την κατ’ οίκον παρακολούθηση της λεχωίδας και του νεογέννητου. Από το 2003 έως και σήμερα έχει διδάξει πλήθος κλινικών/εργαστηριακών και θεωρητικών μαθημάτων στο Τμήμα Μαιευτικής (σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο), όπως μαιευτική φροντίδα λοχείας-προαγωγή μητρικού θηλασμού, νεογνολογική φροντίδα, μαιευτική φροντίδα νεογνού στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών κ.ά. Διαθέτει πλούσιο δημοσιευμένο ερευνητικό έργο, παρουσία σε πολυάριθμα διεθνή και εθνικά συνέδρια και έχει συν-επιμεληθεί τη μετάφραση του ξενόγλωσσου βιβλίου «Μητρικός Θηλασμός και Γαλουχία».

Αναστασία Γιαμαλίδου
Η Αναστασία Γιαμαλίδου είναι Μαία, απόφοιτος του Τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και διαθέτει περίπου 35 ετή επαγγελματική εμπειρία στην παροχή της μαιευτικής φροντίδας στην έγκυο και τη λεχωίδα. Για περίπου 10 έτη υπηρέτησε ως μόνιμη μαία στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Τζάνειου Νοσοκομείου. Επίσης, για περίπου 20 έτη διετέλεσε Εργαστηριακός Συνεργάτης του Τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας παρέχοντας κλινική εκπαίδευση στην Αίθουσα Τοκετών σε φοιτητές του Τμήματος Μαιευτικής. Από το 2014 μέχρι και το 2020 εργάστηκε στο Κέντρο Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (Περιγεννητικές Ψυχικές Διαταραχές) και στην Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου και Νέας Μητέρας της ΑμΚΕ «Φαιναρέτη». Στην ΑμΚΕ «Φαιναρέτη» ασχολήθηκε με την παροχή προγεννητικής ενημέρωσης για τον τοκετό και τη γονεϊκότητα σε έγκυες και τους συντρόφους τους και παράλληλα, παρείχε παρακολούθηση και συμβουλευτική σε λεχωίδες και νέες μητέρες, εστιάζοντας σε θέματα που αφορούν τον μητρικό θηλασμό, την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση της γυναίκας και του συντρόφου της και την υποστήριξη των νέων γονέων γενικότερα.

Μαριέλενα Βογιατζόγλου
Η Μαριέλενα Βογιατζόγλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Μαιευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική Φροντίδα» του Τμήματος Μαιευτικής του ΠΑ.Δ.Α. Επίσης, είναι Πιστοποιημένη μαία στον Μητρικό Θηλασμό από το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με Τίτλο «Εξειδικευμένη Εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και Υποστήριξη στον Μητρικό Θηλασμό» του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΠΑ.Δ.Α. Διαθέτει συνολικά 12ετή επαγγελματική εμπειρία παρέχοντας μαιευτική φροντίδα στην Αίθουσα Τοκετών και σε Τμήματα Λεχωίδων στο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ως μαία του Κέντρου Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (Περιγεννητικές Ψυχικές Διαταραχές) της ΑμΚΕ «Φαιναρέτη». Στο Κέντρο Ημέρας είναι υπεύθυνη μαία για τη διοργάνωση των Προγραμμάτων Προετοιμασίας για τον Τοκετό και τη Γονεϊκότητα, την παρακολούθηση λεχωίδων και νεογέννητων και τη διεξαγωγή Ομάδων Εκπαίδευσης και Υποστήριξης νέων Μητέρων, Πατέρων και Βρεφών στον 3ο και 6ο μήνα μετά τον τοκετό. Επίσης, συμμετέχει σε Ομάδες Υποστήριξης Πατέρων και σε εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της κοινότητας σε θέματα που αφορούν την περιγεννητική περίοδο. Επίσης, ως μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Ημέρας συμμετέχει στην εκπαίδευση και εποπτεία εθελοντών και φοιτητών.

Photo credit: Tammy Nicole Photography 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts