Home EDITORIAL ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟΣ Τhe Real Story | 4+1 γυναίκες εξομολογούνται την προσωπική τους εμπειρία

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟΣ Τhe Real Story | 4+1 γυναίκες εξομολογούνται την προσωπική τους εμπειρία

by Businessmum.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου, αποφασίσαμε στο businessmum.gr να μιλήσουμε για την ιδιαίτερη αυτή περίοδο στη ζωή μιας μαμάς, προσεγγίζοντας το θέμα με ενσυναίσθηση, καρδιά ανοιχτή και ματιά ρεαλιστική.

Μέσα από τις προσωπικές εξομολογήσεις 4+1 μαμάδων που θήλασαν ή ακόμα θηλάζουν, συνειδητοποιούμε ότι όσο διαφορετικά κι αν βιώνει τον θηλασμό κάθε μητέρα, το νήμα που μας συνδέει όλες είναι η μαγική σύνδεση με το μωρό μας, μια σύνδεση που κρατά για πάντα.

Νίκη Χάγια
Δημοσιογράφος, δασκάλα yoga, blogger Lady Papaya
Μαμά της Χλόης

1. Η πιο λάθος πληροφορία που μου είχαν δώσει για τον θηλασμό είναι…

Γενικά αυτό που είχα ακούσει κυρίως από μεγαλύτερες ηλικίας γυναίκες (για παράδειγμα η μαμά μου) είναι το κλασικό, δεν είχα πολύ γάλα για να θηλάσω οπότε ο γιατρός μού σύστησε φόρμουλα. Ακόμα έχω ακούσει και ότι μετά από τον ένα χρόνο το μητρικό γάλα δεν είναι και τόσο θρεπτικό.

2. Εκείνο που μετανιώνω για τον θηλασμό είναι ότι…

Δεν μετανιώνω για κάτι. Ήμουν από τις γυναίκες που είχα πολλή υποστήριξη τόσο από τον σύντροφό μου, όσο και από τον γιατρό μας, ο οποίος είναι και σύμβουλος θηλασμού.

3. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν…

Κάθε αρχή και δύσκολη, λέμε. Εγώ τότε δυσκολεύτηκα. Στην αρχή του θηλασμού. Η μικρή μου κοιμόταν στο στήθος, δεν ήξερα αν πίνει αρκετό γάλα, είχα άγχος…

4. Τι θα έλεγες σε μια έγκυο φίλη σου που αμφιταλαντεύεται «να θηλάσω ή να μην θηλάσω»;

Να κάνει ό,τι θέλει. Καλή μητέρα είναι μια ευτυχισμένη μητέρα. Σίγουρα ο θηλασμός κάνει πολύ καλό στο παιδί, τόσο για τα αντισώματα όσο και για τη σύνδεση που δημιουργείται, αλλά καταλαβαίνω ότι για μερικές μητέρες είναι κάτι δύσκολο. Ας συμβουλευτεί ειδικούς που θα την καθοδηγήσουν σωστά και ας αποφασίσει μόνη της.

5. Ποια η συμμετοχή/βοήθεια/συνεισφορά του συντρόφου σου στον θηλασμό;

Αν μπορούσε να θηλάσει… πιστέψτε με, θα το έκανε! Ήταν, και συνεχίζει να είναι, τόσο υποστηρικτικός σε αυτό το κομμάτι. Βρήκε όλα τα βιντεάκια περί θηλασμού από τον ΠΟΥ και τα βλέπαμε μαζί, και τις στιγμές που έλεγα πως δεν θα τα καταφέρω, ήταν εκεί για να μου πει ότι μπορώ.

6. Το πιο μαγικό με τον θηλασμό είναι…

…η στιγμή που κοιμάται πάνω σου. Όταν πονάει ή στεναχωριέται για κάτι και αυτό είναι το comfort. Μοιάζει με μια βαθιά σύνδεση. Δημιουργήθηκες μέσα στο σώμα μου και σε τρέφω μέσω αυτού.

7. Το μυστικό/κόλπο/γκάτζετ/tip που ανακάλυψες και έκανε την περίοδο του θηλασμού ευκολότερη.

Η συγκοίμηση. Δεν την μετανιώνω ούτε στιγμή. Δεν υπήρχε ένα βράδυ που να μείνουμε ξύπνιοι.

8. Θηλάζεις/θήλασες δημόσια, κι αν ναι, πού και ποιες οι αντιδράσεις του κόσμου;

Θηλάζω συνέχεια και παντού. Σε πλατείες, σε καφέ, σε ταξί. Δεν έχω παρατηρήσει κανένα περίεργο βλέμμα. Ίσα ίσα που πολλές γυναίκες μου έχουν πει “μπράβο” που θηλάζω.

9. Τι λες σε μια γυναίκα που επέλεξε να μην θηλάσει το μωρό της;

Ότι αν αυτό την έκανε να αισθάνεται καλά ψυχικά, τότε κουλ. Αγαπώ τον θηλασμό, αλλά δεν είμαι μουτζαχεντίν του θηλασμού.

10. Μια στιγμή θηλασμού που δεν θα ξεχάσεις ποτέ είναι όταν…

…Σήμερα το πρωί. Θήλαζε, με κοίταζε, πέρασε το χεράκι της πίσω στην πλάτη μου και με έκανε αγκαλιά.

*Δες ΕΔΩ το 1ο μέρος του Αφιερώματος Θηλασμός, και την ιστορία της Αλεξάνδρας Αυγερινού!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts