Home EDITORIAL ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ:ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ MUMBLOGGERS

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ:ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ MUMBLOGGERS

by Ivi Belesi

Είσαι η  mum blogger Μάγδα Ζήνδρου του blog kathemeragoneis.com

Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το blogging;

Πάτησα για πρώτη φορά το κουμπί «Δημοσίευση» στις 28 Δεκεμβρίου 2012. Από το καλοκαίρι της ίδια χρονιάς είχα φτιάξει μια ομάδα για γονείς στο Facebook. Στόχος μου ήταν να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, να κάνουμε πράγματα όλοι μαζί, να βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη. Κάποια στιγμή η ομάδα δεν ήταν αρκετή. Είχα φαίνεται πολλά να πω…

Τι σημαίνει για σένα να είσαι mumblogger;

Αυτή την στιγμή είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που κάνω! Εκφράζομαι, μοιράζομαι, προβληματίζομαι, βοηθάω, οργανώνω διάφορες δραστηριότητες για παιδιά, γνωρίζω υπέροχους ανθρώπους, κατανοώ καλύτερα τα παιδιά μου χάρη σε όλο αυτό.

Ποιοι ήταν οι στόχοι σου ως blogger όταν ξεκίνησες;

Ήθελα απλά να γράψω πως εγώ βιώνω την μητρότητα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Δεν είχα ακριβώς στόχους και σίγουρα δεν ήξερα πού μπορεί να πάει όλο αυτό.

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο σου άρθρο;

Το πρώτο κείμενο που έγραψα (είχαν προηγηθεί 1-2 σύντομα εισαγωγικά κειμενάκια που δεν ανήκουν στην κατηγορία άρθρο) ήταν για την μητέρα μου και πώς εγώ αισθάνομαι πλέον ως μαμά, που έχει χάσει την δική της μητέρα.

Πώς βιώνεις και τι σου προσφέρει το blogging στη καθημερινότητά σου;

Για μένα είναι μια άκρως δημιουργική και ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Με ηρεμεί, με χαλαρώνει, με σπρώχνει να κάνω συνέχεια καινούρια πράγματα, να βλέπω τον κόσμο αλλιώς. Και φυσικά μέσα από όλο αυτό έχω την δυνατότητα πλέον να γνωρίζω υπέροχους και δημιουργικούς ανθρώπους!

Πώς εμπνέεσαι τη θεματολογία σου;

Η έμπνευσή μου είναι συνεχώς τα παιδιά μου, οι ανάγκες τους και οι ανάγκες της οικογένειάς μας! Η τροφοδοσία δεν τελειώνει ποτέ.

Αρθρογραφείς ακολουθώντας κάποιο μηχανισμό, τεχνική; Γράφεις καθημερινά και συγκεκριμένες ώρες ή όχι;

Γράφω κείμενα προσωπικά, γιατί θεωρώ πως σε ένα blog μετράει η προσωπική σου ματιά. Σε διαβάζουν γιατί είσαι εσύ και έχεις να προσφέρεις κάτι για το οποίο ο αναγνώστης σου σε έχει επιλέξει. Ακόμη και όσα προτείνω (παραστάσεις, βιβλία, προϊόντα, υπηρεσίες, ταξίδια κ.α.) πρέπει να είναι κάτι που το έχω δει, το έχω δοκιμάσει και το εμπιστεύομαι. Προσπαθώ να γράφω καθημερινά, το έχω ανάγκη, αν και δεν δημοσιεύω καθημερινά. Το βράδυ είναι η καλύτερή μου ώρα. Εκεί που κάνω τον απολογισμό και τον προγραμματισμό μου και γεμίζω μπαταρίες για την επόμενη μέρα.

Ποιο από τα social media προτιμάς περισσότερο και γιατί;

Μου αρέσει το Facebook, γιατί μου φαίνεται άμεσο και προσωπικό. Τελευταία ψάχνομαι πολύ με το Instagram γιατί αγαπώ τις φωτογραφίες!

Αρθρογραφείς και φροντίζεις αποκλειστικά εσύ το blog σου ή έχεις και συνεργάτες;

Είναι αποκλειστικά δική μου ευθύνη. Κατά καιρούς φιλοξενώ κείμενα ανθρώπων που εμπιστεύομαι και γνωρίζω και έχουν να πουν κάτι που ταυτίζεται άμεσα με την θεματολογία μου.

Εκτός από το blogging ασχολείσαι και με κάποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα;

Είμαι επικοινωνιολόγος και εργάζομαι στο Βυζαντινό Μουσείο.

Διαβάζεις τα blogs  των άλλων μαμάδων; Υπάρχει κάποιο αγαπημένο σου;

Φυσικά! Αν δεν στηρίζουμε η μια την άλλη όλο αυτό δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Υπάρχουν πολλά αγαπημένα μου. Πρέπει να αναφερθώ στο Momma’s daily life και στο My Lovable Baby (οι δύο γυναίκες πίσω από αυτά τα blogs ήταν μεγάλη έμπνευση για μένα όταν ξεκίνησα να γράφω). Και δυο ακόμη αγαπημένα μου η Mama Petounia και το Ef Zin Creations.

Ασχολείσαι ή όχι και με το vlogging; To χρησιμοποιείς για να εμπλουτίσεις το υλικό σου;

Για την ώρα δεν ασχολούμαι καθόλου με το vlogging. Πρέπει, γιατί υπάρχει άλλη αμεσότητα με όσους σε παρακολουθούν.

Σε τι πιστεύεις διαφέρει το δικό σου blog και τι προσφέρει στο κοινό του;

Το blog μου έχει μια σταθερή στάση σε σχέση με την γονεικότητα και το μοντέλο ανατροφής των παιδιών. Μεγαλώνω τα παιδιά μου με ενσυναίσθηση και προσπαθώ να γράφω για το πώς αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται (όχι πάντα με επιτυχία) στην καθημερινή ζωή της οικογένειάς μας. Γράφω επίσης για το παιδικό θέατρο και οργανώνω θεατρικές βόλτες με τα μέλη της ομάδας μου. Το «Κάθε μέρα γονείς» είναι σαν ένας προσωπικός οδηγός για τις παιδικές παραστάσεις που μπορεί ένα παιδί να παρακολουθήσει στην Αθήνα και από φέτος προσπαθώ να γράφω και για Θεσσαλονίκη. Και φυσικά παρουσιάζω στους αναγνώστες μου την βιβλιοθήκη μας. Θα έλεγα πως τελικά το blog «Κάθε μέρα γονείς» είναι το blog που φωνάζει «Μπορούμε να περάσουμε καλά με τα παιδιά μας κάθε μέρα!».

Υπάρχει τελικά μυστικό επιτυχίας για τη μαμά blogger;

Νομίζω πως το μόνο μυστικό είναι η αλήθεια της κάθε blogger. Όσο πιο αληθινή και σταθερή είσαι σε αυτό που κάνεις, τόσο περισσότερο θα σε εμπιστεύονται οι αναγνώστες σου. Ακόμη και οι συνεργασίες με εταιρίες μόνο έτσι θα πετύχουν. Κι ας έρθουν λίγο πιο αργά. Θέλει σταθερά βήματα, με συνέπεια και αλήθεια… και λίγο διάβασμα, ειδικά στην αρχή!

Θύμισε μας τους τρόπους επικοινωνίας με εσένα και το blog

Μπορεί κανείς να μου στείλει mail στο kathemeragoneis@gmail.com, να γίνει μέλος της ομάδας μου στο Facebook (https://www.facebook.com/groups/267737159999714/) ή να μου στείλετε μήνυμα στην σελίδα μου https://www.facebook.com/KatheMeraGoneis/

Ευχαριστώ για την φιλοξενία!

συνέντευξη για το businessmum.gr, στην Ήβη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts