Home EDITORIAL ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ:ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ FOUNDER ΤΟΥ ALL4MAMA.GR

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ:ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ FOUNDER ΤΟΥ ALL4MAMA.GR

by Ivi Belesi

H Ζωή Κρονάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε Νομική. Έχει συνεργαστεί με τους πιο δημοφιλείς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκε  πολλά χρόνια με εκπομπές πολιτιστικού κι ενημερωτικού περιεχομένου, αλλά τα θέματα που της κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον, αφορούσαν τον κόσμο του παιδιού. Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπομπή που παρουσίαζε στην ΕΤ3 «Γνωρίζω το παιδί μου» είχε προταθεί και για τα Βραβεία του Έθνους.Τα τελευταία τρία χρόνια την απολαμβάνουμε τηλεοπτικά μέσα από τη στήλη για το παιδί “Ηappy Kid” της εκπομπής Happy Day του Alpha. Επίσης, καθημερινά συντονιζόμαστε στη συχνότητα του easy 97,2 , στι 14.00-18.00 για να την απολαύσουμε!

H Ζωή Κρονάκη είναι μια νέα μαμά που από την περίοδο ακόμη της εγκυμοσύνης δεν σταματούσε να ψάχνει διαδικτυακά οτιδήποτε μπορεί να αφορούσε το παιδί και την οικογένεια. Έτσι δημιούργησε και  το all4mama.gr και το all4mama-tv

Μέσα από μια μικρή συνέντευξη έχουμε τη χαρά να την γνωρίσουμε καλύτερα και να μάθουμε το τρόπο έμπνευσης και λειτουργίας του αγαπημένου site all4mama.gr που όλοι έχουμε συμβουλευτεί και ενημερωνόμαστε καθημερινά.

Μητρότητα και καριέρα, συνδυάζονται;

Mε αρκετές θυσίες από τον δικό μου προσωπικό χρόνο, αγάπη γι αυτό που κάνω και ατελείωτο τρέξιμο προκειμένου να τα προλάβω όλα, ναι, πιστεύω ότι μπορούν να συνδυαστούν η μητρότητα και η καριέρα.  Φυσικά υπάρχουν στιγμές στη διάρκεια της ημέρας που θα ήθελα να έχω περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου γι αυτό και φροντίζω μετά τις 18.00 να τα έχω ολοκληρώσει όλα προκειμένου να τους αφιερώνομαι αποκλειστικά.

Υπάρχει κάποια χρυσή συμβουλή, μαμαδίστικο μυστικό που θα έδινες σε μια businessmum ;

Να αγαπάει αυτό που κάνει και να προσπαθήσει να περιορίσει τις τύψεις αν υπάρχουν. Ευτυχισμένη μαμά σημαίνει ευτυχισμένα παιδιά. Αν μέσα από τη δουλειά της εισπράττει ικανοποίηση και νιώθει χαρά αυτό ακριβώς θα εισπράξουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας!

Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη δημιουργία του site σου;

Το 2012 ξεκίνησε όλο αυτό το μαγικό ταξίδι. Λίγο μήνες αφότου γέννησα την κόρη μου. Όλα αυτά τα χρόνια δούλευα ώς δημοσιογράφος στην ΕΡΤ και μάλιστα παρουσίαζα και εκπομπές για το παιδί. Θυμάμαι  τότε κάποιους συναδέλφους να μου λένε : ‘Αν δεν γίνεις μάνα δεν μπορείς να καταλάβεις το περιεχόμενο της εκπομπή σου γιατί απευθύνεσαι σε ένα ειδικό κοινό». Τελικά είχαν δίκιο. Από τη στιγμή που έγινα μαμά κατάλαβα τί σημαίνει να αγωνιάς, να ψάχνεις έγκυρες απαντήσεις και να αναζητάς μέσα στο διαδίκτυο επιστημονικά άρθρα που σε κατατοπίζουν. Την περίοδο της εγκυμοσύνης, ψάχνοντας, διαπίστωσα ότι υπάρχει κενό. Έτσι από τη δική μου ανάγκη προέκυψε το all4mama.gr

Ποιοι ήταν οι στόχοι σου κατά την ίδρυση του site ;

Να δημιουργήσω έναν ιστότοπο από μαμάδες για μαμάδες. Άλλωστε είμαστε μια κατηγορία από μόνες μας με κοινούς κώδικες επικοινωνίας. Στόχος λοιπόν ήταν η ενημέρωση, η επικοινωνία και η αλληλουποστήριξη.  Δεν ξέρω αν το έχουμε καταφέρει όλο αυτό, πάντως σίγουρα η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη αν σκεφτεί κανείς ότι το site το επισκέπτονται κάθε μήνα πάνω από 100.000 μαμάδες.

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο θέμα που δημοσιεύτηκε στο  site ;

Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι. Αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα είναι ότι στην αρχή δίναμε πολύ βάση σε θέματα Q@A.

Ποια καινοτομία χαρακτηρίζει το site ;

Προσπαθώ πάντα να είμαι ένα βήμα μπροστά! Αυτό το κάνω σε όλα τα πράγματα στη ζωή μου. Αν με ρωτάς γι αυτήν τη στιγμή, η μεγάλη καινοτομία του site είναι η δημιουργία του πρώτου web καναλιού για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, το μωρό και το παιδί. Είναι ένα όνειρο που είχα εδώ και 3 χρόνια και φέτος έφτασε η στιγμή να υλοποιηθεί! Το κοινό σιγά σιγά μαθαίνει να εκπαιδεύεται στο κομμάτι του youtube.

Ποιο από τα social media προτιμάς περισσότερο και γιατί ;

Στην αρχή μου άρεσε το facebook. Τελευταία έχω κολλήσει με το instagram και συγκεκριμένα με τα insta stories γιατί γενικά λατρέυω τα βιντεάκια. Δεν υπάρχει αυτή η δύναμη της εικόνας!!!!

Πώς επιλέγεις τους συνεργάτες του site σου με ποια κριτήρια;

Το κριτήριο είναι ένα και βασικό. Να νιώθω καλά με τους συνεργάτες μου. Να μπορούν να με στηρίξουν και να τους στηρίζω στα δύσκολα. Να νιώθουμε ότι μεταξύ μας υπάρχει επικοινωνία,  χωρίς να λέμε πολλά. Όλα τα υπόλοιπα θεωρώ ότι έρχονται με τον χρόνο και καλή τη πίστη.

Διαβάζεις τα sites και blogs άλλων μαμάδων; Υπάρχει κάποιο αγαπημένο σου ;

Υπάρχουν πολλά και αξιόλογα site. Ειδικά τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους περισσότερους συναδέλφους. Δεν μπορώ να σου πω ότι έχω κάποιο αγαπημένο αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά και έγκυρα  site για την μαμά.

Ασχολείσαι ή όχι και με το vlogging; To χρησιμοποιείς για να εμπλουτίσεις το υλικό σου;

Το vlogging το χρησιμοποιώ κυρίως στα social media. Είναι πολύ της μόδας. Δεν στηρίζω το υλικό του site στο vlogging. Άλλωστε το all4mamatv έχει αυτήν την έννοια μιας και υπάρχουν πολλά testimonials από μαμάδες που περιγράφουν στην κάμερα μας όλο αυτό που βιώνουν στην καθημερινότητα τους!

Σε τι πιστεύεις διαφέρει το δικό σου site και τι προσφέρει στο κοινό του;

Είναι ένα site με επιστημονικές υπογραφές και αποτελεί ένα καθημερινό εργαλείο στα χέρια της μαμάς. Τα 5 χρόνια ζωής του site  αποδεικνύουν ότι ο κόσμος το έχει αγαπήσει γι αυτό και θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά. 

Θύμισε μας τους τρόπους επικοινωνίας με εσένα κα το site

Επικοινωνείτε μαζί μου στο προσωπικό μου mail zoi.kronaki@gmail.com και με την ομάδα του site για τυχόν απορίες η παρατηρήσεις στο info@all4mama.gr

συνέντευξη για το businessmum.gr , στην Ήβη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts