Home LIFE VIEW Η εκδίκηση είναι στοιχείο του αδύναμου και του εγωκεντρικού ανθρώπου… Η αδιαφορία, όμως, είναι επιλογή του δυνατού!

Η εκδίκηση είναι στοιχείο του αδύναμου και του εγωκεντρικού ανθρώπου… Η αδιαφορία, όμως, είναι επιλογή του δυνατού!

Να θυμάσαι….

Οι αδύναμοι εκδικούνται

Οι δυνατοί συγχωρούν

Οι σοφοί αδιαφορούν

Να σέβεσαι την αδιαφορία του άλλου… Ακόμα και αυτή είναι μία αντίδραση και μία απάντηση, την οποία οφείλεις να σεβαστείς. Το ενδιαφέρον σταματάει εκεί που ξεκινάει ο άλλος να αδιαφορεί και να μην σέβεται την ζωή και τις αξίες του άλλου. Στην αχαριστία, λένε, να απαντάς με αδιαφορία…. Μήπως έχουν δίκιο;! «Ντύσου» με την αδιαφορία σου και προχώρα, λοιπόν. Μάθε να αγνοείς και να μην εσωτερικεύεις καταστάσεις. Με το ζόρι κανείς δεν ενδιαφέρεται… Με το ζόρι δεν μπορείς να αναγκάσεις κανέναν να σε σεβαστεί, να ενδιαφερθεί για σένα ούτε να δει ποιος πραγματικά είσαι. Να καταλάβει, δηλαδή, την αξία σου!

Μην μπερδεύεις τη σιωπή με την αδιαφορία… Δεν είναι το ίδιο.

Η αδιαφορία σίγουρα «πονάει» και «πληγώνει» τον άλλον, μέχρι έναν βαθμό προκαλώντας όμως παράλληλα και ταραχή, αλλά και ένα ‘‘μάθημα’’ προς κάποιον ή κάποιους που δυστυχώς αξίζουν την αδιαφορία σου, δίχως δεύτερη σκέψη. Την αδιαφορία σου να τη δείχνεις και να την προσφέρεις απλόχερα εκεί που έχουν προσπαθήσει πολύ να την αποκτήσουν, γιατί μέσα από τις πράξεις τους, καταλαβαίνεις ότι είναι χάσιμο χρόνου να ασχοληθείς με κάποια άτομα που δεν σέβονται τον χρόνο που τους αφιερώνεις. Μην ξεχνάς ότι την αδιαφορία πρέπει να την δίνεις και να την δείχνεις σε ανθρώπους που είναι τοξικοί, σε αυτούς που μειώνουν εσένα ως άτομο, που είναι αχάριστοι, που δεν σέβονται την ιδιωτικότητά σου αλλά και σε όσους προσπαθούν με κάθε τρόπο να σε υποβιβάσουν και να ‘‘δηλητηριάσουν’’ την ψυχική σου ισορροπία και ηρεμία.  

Να προτιμάς την γνήσια αδιαφορία από ένα ψεύτικο ενδιαφέρον.

Μην ξεχνάς ότι… όταν κάποιος προσπαθεί να σε διαβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο, τότε εκείνος είναι που ‘‘πέφτει’’ στα μάτια σου και δείχνει την αξία του εαυτού του. Όταν στη ζωή σου συναντάς ανθρώπους που είναι «λίγοι», σε αυτούς δεν απαντάς με εκδίκηση, αλλά με αδιαφορία. Η εκδίκηση είναι αποτέλεσμα ενός ατόμου με χαμηλή αυτοεικόνα, αυτοεκτίμηση και αδυναμία, όχι ενός ανθρώπου που διαθέτει ήθος, αξίες, σεβασμό προς ένα πρόσωπο και γενικά έχει ενσυναίσθηση. Μην παρακαλάς κανέναν και μην «πέφτεις» στο επίπεδο κανενός. Ο άλλος μπορεί να είναι «λίγος», αλλά εσύ πάντα να είσαι το «πολύ». Στην κακία και την εκδίκηση να απαντάς με αδιαφορία!

Η εκδίκηση είναι ένας μηχανισμός προσωρινής ανακούφισης για το άτομο που προβαίνει σε μία πράξη εκδίκησης, γιατί έχει το αίσθημα της αδικίας και του πόνου. Αδιαφόρησε, λοιπόν, για όσους ανθρώπους δεν βλέπουν τίποτε άλλο πέρα από τον εαυτό τους, γιατί στο τέλος να θυμάσαι ότι θα μείνουν αυτοί και ο εαυτός τους μόνο. Στο «φαίνεσθαι» απαντάς με αδιαφορία. Δεν ξοδεύεις τον χρόνο έτσι απλά για να τον ξοδέψεις, ιδίως όταν υπάρχουν άτομα που δεν εκτιμούν. Η αδιαφορία σου είναι και η απάντησή σου, την οποία δύσκολα ο άλλος δέχεται… και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν μπορεί να δεχτεί ότι δεν τον υπολογίζεις και δεν του δίνεις σημασία! Εσύ όμως, δεν αδιαφορείς από πείσμα, αλλά γιατί πραγματικά δεν θέλεις να αφιερώσεις χρόνο και να δώσεις σημασία σε κάτι που δεν έχει αξία και ουσία.

Να θυμάσαι… Οι ανθρώπινες σχέσεις, επαγγελματικές/προσωπικές και γενικά όλες οι διαπροσωπικές σχέσεις, είναι περίπλοκες και χρήζουν ιδιαίτερη προσοχή και σημασία! Ανάλογα με το άτομο που βρίσκεσαι απέναντι και το πώς αυτό το άτομο πράττει αλλά και το πώς σε αντιμετωπίζει, προσαρμόζεις και τη δική σου συμπεριφορά, δίνοντας και τις δικές σου απαντήσεις! Η μεγαλύτερη τιμωρία κάποιου, πέρα από το ότι θα πρέπει να ανεχτεί τον εαυτό του, είναι και η δική σου αδιαφορία ως απάντηση προς το πρόσωπό του επιβεβαιώνοντας έτσι και τη μηδενική αξία που αυτό το άτομο έχει.   

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts