Home EDITORIAL Η ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΜΑΜΑ

Η ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΜΑΜΑ

by Ivi Chrysou Belesi

Τη Μαρίνα Γιώτη τη γνωρίσαμε καλύτερα τα τελευταία χρόνια με αφορμή το το πρώτο της παιδικό βιβλίο “Η Στιγμούλα”. Πλέον αποτελεί μια αγαπημένη συγγραφέα τόσο των μικρών αναγνωστών όσο και των γονιών καθώς μέσα από τα βιβλία της και τις παραστατικές εικονογραφήσεις μεταφέρει ιδιαίτερα ηθικά διδάγματα για τα παιδιά μας για τη συμβίωσή τους μέσα στη κοινωνία, για το περιβάλλον και τις ανθρώπινες σχέσεις. Μας έχει ενθουσιάσει με την εφευρετική γραφή της που κάνει ακόμα και τα κλασικά παραμύθια να τα διαβάσουμε αλλιώς μέσα από τη πολύ πετυχημένη BEST SELLER σειρά βιβλίων “Παραμύθια Αλλιώς” από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Η Μαρίνα εκτός από μια πολύ πετυχημένη συγγραφέας και δραστήρια γυναίκα, δεν παύει να είναι και σύζυγος του αγαπημένου επίσης συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα και μητέρα της μικρής Βάιας.

Ας δούμε λοιπόν πως ανταποκρίνεται στην απαιτητική καθημερινότητά της, συνδυάζοντας τη μητρότητα με τη συντροφικότητα και τη καριέρα της!

Πώς βίωσες τον ερχομό του παιδιού σου;

Με έκπληξη! Δεν περίμενα να γίνω μαμά, πόσο μάλιστα να μου αρέσει τόσο πολύ.

Πότε και πώς ένιωσες πρώτη φορά “πραγματικά” μαμά;

Την πρώτη στιγμή που την κράτησα στα χέρια μου.

Πόσο άλλαξε η ζωή σου μετά το παιδί και περισσότερο ως προς τι;

Συναισθηματικά έφυγα οριστικά από το εγώ και άρχισα να σκέφτομαι μόνο το εμείς. Πρακτικά ξέχασα τι σημαίνει κάθομαι και κοιτάω το ταβάνι για λίγη ώρα. Για αρκετά χρόνια κάθε λεπτό της ημέρας ήταν καταμετρημένο και κατανεμημένο. Το πρόγραμμα ήταν όχι μόνο σημαντικό, αλλά και αναγκαίο για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις υψηλές απαιτήσεις της δουλειάς, αλλά και της κόρης μας!

Μαμά, Γυναίκα, Σύζυγος με ποια σειρά τα βάζεις στην καθημερινότητά σου και πώς νιώθεις;

Όλα εξίσου σημαντικά, αν θες να έχεις μια ισορροπημένη ζωή. Απλά κάποιες φορές η ζυγαριά γέρνει προς το ένα και κάποιες φορές προς το άλλο. Το μυστικό είναι να μην γέρνει συνέχεια προς μια κατεύθυνση.

Ποια συνήθειά σου ως μαμά αγαπάς και δεν αλλάζεις ;

Να διαβάζω στην κόρη μου πριν πάει για ύπνο. Αν και τελευταία μου διαβάζει εκείνη πριν με πάρει εμένα ο ύπνος! Είναι η ώρα μας και δεν την αλλάζω με τίποτα.

Πώς συνυπάρχουν η μητρότητα και η συντροφικότητα;

Με μικρά διαλλείματα. Η μητρότητα είναι σαν συναίσθημα τόσο δυνατό που έχει μια τάση να εξαφανίζει όλα τα άλλα. Επειδή όμως ο άνθρωπός μας είναι αυτός με τον οποίο θα γεράσουμε μαζί, είναι σημαντικό να μην τον ξεχνάμε και να βρίσκουμε λίγο χρόνο και για εμάς. Μικρά ταξίδια μέσα στον χρόνο, ένα φαγητό, μια βόλτα, μια μικρή κίνηση αγάπης μέσα στην ημέρα μας θυμίζουν από πού ξεκινήσαμε και που πάμε.

Μητρότητα και καριέρα, συνδυάζονται;

Ναι, βέβαια. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας, και ειδικά για τις κόρες μας, να βλέπουν ότι η μαμά εργάζεται. Έτσι μαθαίνουν ότι δεν χρειάζεται να περιμένουν από κάποιον άλλον να τις φροντίσει και μπορούν να ζήσουν μια δημιουργική και γεμάτη ζωή, την οποία εκείνες ορίζουν. Το δύσκολο είναι να μην φέρνεις τα άγχη και τον εκνευρισμό της δουλειάς στο σπίτι.

Υπάρχει κάποια χρυσή συμβουλή, μαμαδίστικο μυστικό που θα έδινες σε μια άλλη businessmum ;

Δυστυχώς αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι οι ενοχές. Ενοχές ότι δεν είμαστε αρκετά με τα παιδιά μας, ότι δεν είμαστε αρκετά καλές, ότι… ότι… Αναπνοές. Κανείς δεν είναι τέλειος. Το μεγάλωμα ενός παιδιού δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά αντοχής. Τυχόν λάθη μπορούμε να τα διορθώσουμε στην πορεία με πολλή αγάπη και καλή επικοινωνία. Θα εκπλαγείτε πόσα πράγματα που λέτε και κάνετε μένουν στα παιδιά σας και έρχονται στην επιφάνεια όταν το χρειασθούν.

Μην προσπαθείτε να τα κάνετε όλα μόνες σας. Ζητήστε βοήθεια. Η σούπερ μαμά πέθανε ή ακόμα πιο σωστά είναι με φάρμακα. Υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή μας που θέλουν να βοηθήσουν, αρκεί να τους αφήσουμε.

Θες να μοιραστείς μαζί μας κάποιο νέο για την καριέρα σου, την επαγγελματική σου δραστηριότητα; 

Το πέμπτο βιβλίο μου «Μια καρδιά» από τις Εκδόσεις Διόπτρα βγήκε πριν ένα περίπου μήνα και απευθύνεται σε μαμάδες και κόρες κάθε ηλικίας. Μιλάει για όλα όσα θα θέλαμε να πούμε στις κόρες μας, αλλά και στις μαμάδες μας και συχνά δεν βρίσκουμε τα λόγια. Το βιβλίο πάει εξαιρετικά και είμαι πολύ χαρούμενη με την ανταπόκριση του κόσμου. Παίρνω καθημερινά μηνύματα από μαμάδες που με έχουν συγκινήσει αφάνταστα.

Το επόμενο παιδικό μου βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο από τις Εκδόσεις Διόπτρα και θα είναι η συνέχεια της Best Seller σειράς «Παραμύθια αλλιώς».

Τι σε κάνει businessmum;
Το γεγονός ότι δεν ξυπνάω και κοιμάμαι με το τι κάνει ή θα κάνει το παιδί μου. Έχω όνειρα, φιλοδοξίες και θέλω η ζωή μου να σημαίνει κάτι πέρα από το ότι είμαι περήφανη μαμά της Βάιας.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts