fbpx
Home MUM Καλεσμένοι σε γάμο, πρώτη φορά με το μωρό!

Καλεσμένοι σε γάμο, πρώτη φορά με το μωρό!

by Ivi Chrysou Belesi

Το πρώτο χρόνο με το μωρό μας και ειδικά ότι είναι το πρώτο μας παιδάκι είναι άπειρες “οι πρώτες φορές” που θα βιώσουμε μαζί του. Πρόκειται για νέες, μοναδικές εμπειρίες με δυσκολίες αλλά με ανεκτίμητη αξία τόσο για μας όσο και για εκείνο. Μια από αυτές τις “πρώτες φορές” ήταν και η παρουσία μας ως καλεσμένοι σε γάμο και στη δεξίωση που ακολούθησε.

Πριν λίγες μέρες, ένας πολύ καλός φίλος και συνάδελφος του μπαμπά μας, παντρεύτηκε τη καλή του και ήθελε να μοιραστεί μαζί μας τη χαρά του για αυτό και όχι μόνο μας κάλεσε στο γάμο του αλλά επέμενε να πάμε όλοι μαζί και με τη μπέμπα, όπως και έγινε.

Για άλλη μια φορά, όσο κουραστική και αν γίνομαι, θα σας υπενθυμίσω ότι το μυστικό δεν είναι άλλο από την σωστή και συστηματική οργάνωση. Οργανώνουμε από πριν με ησυχία, και όχι τη τελευταία στιγμή τη τσάντα με όλα τα απαραίτητα για τη συμβίωση του μωρού μας και τη διατροφή του στο χώρο που θα βρεθούμε. Ετοιμάζουμε τα ρούχα όλη της οικογένειας και ξεκινάμε την ετοιμασία μας.

Αν το μωρό μας είναι κάτω του ενός έτους σίγουρα το μόνο που θα κάνει μετά το γάμο στη δεξίωση θα είναι να θέλει να φάει το γάλα του και αφού χαζέψει το κόσμο και τη μουσική στο χώρο να κοιμηθεί ανενόχλητα στο καρότσι του. Παίρνετε απαραίτητα μαζί το καρότσι του και ό,τι άλλο χρειάζεται για τον ύπνο του όπως κουβερτάκι, κουνουπιέρα ή κάποιο κουκλάκι ή πανάκι παρηγοριάς ανάλογα πως συνηθίζει να κοιμάται.

Μην πανικοβληθείτε αν δεν κοιμηθεί άμεσα μετά την καθιερωμένη διαδικασία του ταΐσματος και του νανουρίσματος ούτε αν ξεφύγει από τη προγραμματισμένη ώρα ύπνου. Το μωράκι σας έχει βρεθεί σε έναν νέο χώρο με δεκάδες καινούρια πράγματα, εικόνες και άγνωστα άτομα που θέλει να παρατηρήσει και να εξερευνήσει. Βομβαρδίζεται από νέες πληροφορίες και εικόνες που μπορεί να του δημιουργήσουν μια αναστάτωση και υπερέντασή που όμως αντιμετωπίζεται. Δώστε του λίγο χρόνο να προσαρμοστεί και μην νιώθετε ενοχές ότι βγάλατε το μωρό από το πρόγραμμά του και ότι όλοι γύρω σας, σας κοιτάνε και σχολιάζουν πως ταλαιπωρείτε το μικρό σας. Δεν το ταλαιπωρείτε, αντίθετα του μαθαίνετε να προσαρμόζεται σε κάθε περιβάλλον, να κοινωνικοποιείται και παράλληλα να σας νιώθει κοντά του που το έχει τόσο ανάγκη.

Αφού επεξεργαστεί όλο αυτό το νέο πληροφοριακό υλικό, θα κουραστεί και θα κοιμηθεί δίνοντάς σας τη δυνατότητα να διασκεδάσετε και εσείς με τη παρέα του τραπεζιού, να μιλήσετε, να ακούσετε μουσική, ακόμα και να χορέψετε έχοντας δίπλα στο καρότσι το μικρό σας. Τώρα αν είστε τυχεροί και έχετε κάποιον δικό σας να κάτσει λίγο να εποπτεύει το καρότσι για να κάνετε και μια βόλτα προς τη πίστα ακόμα καλύτερα!

Να θυμάστε και να απαντάτε σε όλους αυτούς που θέλουν να σας απογοητεύσουν επειδή γίνατε νέοι γονείς, και οι ίδιοι είτε δεν έχουν γίνει ακόμα γονείς είτε έχουν διαφορετική άποψη,  ότι το μωρό αλλάζει τη ζωή μας προς το καλύτερο, της δίνει νόημα και ευτυχία, δεν την σταματάει. Η ζωή συνεχίζεται και με το μωρό. Όλα συνδυάζονται μαζί με αυτό και αναπροσαρμόζονται. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείτε να μην κάνετε επειδή είστε γονείς. Με τη σωστή οργάνωση όλα γίνονται.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως αν σας καλέσουν σε γάμο και θέλετε να πάτε αλλά είτε δεν επιθυμείτε είτε δεν μπορείτε να αφήσετε κάπου το μικρό σας είναι εφικτό να παρευρεθείτε στο μυστήριο και στη δεξίωση του γάμου μαζί με το μωρό σας!

Και να μην ξεχνάτε: “είμαι γονιός, είμαι ένας κανονικός άνθρωπος με ανάγκες και επιθυμίες και ζω τη κάθε στιγμή όπως και πριν απλά τώρα έχω μαζί και το μωρό μου!”

Σας φιλώ,

Ήβη_businessmum.gr

Related Posts

Leave a Comment