Home IVI’S VIEW Η ζωή ενός δημοσιογράφου στα social media με αλήθειες και ψέματα 

Η ζωή ενός δημοσιογράφου στα social media με αλήθειες και ψέματα 

by Ivi Belesi

Πριν λίγες ημέρες δέχτηκα ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα για μια πρόταση συνεργασίας. 

Ήταν από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ένιωσα πως τελικά υπάρχει και ο κόσμος που διακρίνει τις αλήθειες από τα ψέματα, απεχθάνεται το συστηματικό «telemarketing» μόνο για νούμερα σε followers, τις «ειδικότητες» της μιας βραδιάς χωρίς καμία εξειδίκευση για λίγο χώρο και χρόνο στα media και την «γνώση» όλων χωρίς κανένα υπόβαθρο σε αυτό που παρουσιάζεται και προωθείται!

«Θέλω αρχικά να σας πω πως αρνούμαι τον όρο των influencers και όλων αυτών που δεν καταλαβαίνω την ειδικότητα τους, αν έχουν, που βλέπω να προτείνουν από βιβλία, μέχρι απορρυπαντικά και καλλυντικά και να δίνουν συμβουλές για γονείς. Αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας αφού διαπίστωσα πως αρθρογραφείτε συστηματικά, δεν διατηρείτε απλώς ένα προφιλ στα social media και διέκρινα έναν επαγγελματισμό και εμπεριστατωμένο λόγο».

Αυτή ήταν η εισαγωγή στο τηλέφωνο και ακολούθησαν πολλές ακόμα κουβέντες που μου επιβεβαίωσαν την απογοήτευση και την αρνητικότητα που έχει αποκομίσει αυτός ο άνθρωπος που μου μιλούσε χωρίς να με γνωρίζει προσωπικά πίσω από το ακουστικό από τον σημερινό κόσμο των social media. 

Πρόκειται για έναν άνθρωπο επιχειρήματα γνωστής αλυσίδας καταστημάτων που με απόλυτη ειλικρίνεια μου εξέφρασε όσα είχε εκλάβει από προηγούμενες προσπάθειες συνεργασιών με άτομα των social media , οι οποίοι αφού έκλειναν μια συμφωνία, λάμβαναν τα δωρεάν προϊόντα στο σπίτι τους, είτε δεν τηρούσαν την συμφωνία είτε δεν παρουσίαζαν ένα ικανοποιητικό, αποτελεσματικό και επαγγελματικό περιεχόμενο για το οποίο είχαν δεσμευτεί και δήλωναν μέχρι πρότινος γνώστες!

Προβληματίστηκα αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκα σε πολλά! Και δεν σας τα γράφω για να λάβω τα εύσημα για την δουλειά μου γιατί ξέρω πολύ καλά τι κάνω και γιατί το κάνω, αλλά για να προβληματιστείτε και εσείς έστω ως απλοί χρήστες των social media!

Τον τελευταίο χρόνο θα έχετε παρατήσει ίσως τον περιορισμό μου σε συνεργασίες και προωθήσεις brands όχι γιατί «δεν χτυπάει το τηλέφωνο ή το email μου» όπως πολλοί καλοθελητές ίσως υποθέτουν αλλά γιατί είμαι αληθινή, επαγγελματίας και ειλικρινής σε αυτό που πρεσβεύω. Δεν θα σας παρουσιάσω κάτι που δεν θα εμπιστευτώ ποτέ. Δεν θα κάνω μια συνεργασία χωρίς επαγγελματικό όφελος γιατί είναι ένας τομέας της δουλειάς μου και αυτός που σέβομαι και τους άλλους πραγματικά συναδέλφους – επαγγελματίες και όχι hobby, μόνο και μόνο για φτάσει ένα pr πακέτο στην πόρτα μου και δεν θα δαπανήσω χρόνο και ενέργεια μόνο για τα views μιας ημέρας.

Ήταν μεγάλη ανταμοιβή οι κουβέντες αυτού του τηλεφωνήματος!

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτό το θέμα γιατί μείζον για το αντικείμενο της δουλειάς μου αφού τα social media είναι πλέον ένας σημαντικός τομέας της Επικοινωνίας και της Δημοσιογραφίας που υπηρετώ ως επαγγελματίας και όχι ως χομπίστας, αλλά δεν θέλω να σας κουράσω! 

Θα ήθελα απλώς να σκεφτείτε πως και γιατί επιλέγετε να ακολουθήσετε κάτι και να το εμπιστευτείτε ή και όχι, βλέποντας το απλώς σε μια οθόνη! 

Ευχαριστώ όλους όσους είστε εδώ και αντιλαμβάνεστε την φιλοσοφία και την προσέγγιση μου.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts