Home WONDERLANDBOOKS Κλασσικοί Θησαυροί για κάθε παιδική βιβλιοθήκη | Εκδόσεις Μίνωας

Κλασσικοί Θησαυροί για κάθε παιδική βιβλιοθήκη | Εκδόσεις Μίνωας

by Ivi Chrysou Belesi

Αγαπάμε τα βιβλία και τα εντάσσουμε με κάθε τρόπο στη ζωή των παιδιών από τα πρώτα χρόνια. Η ποικιλία των παιδικών βιβλίων σήμερα είναι πραγματικά τεράστια και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Συναντάμε πολλές και διαφορετικές προτάσεις για κάθε ηλικία με διάφορα θέματα ακόμα και πολύ σύγχρονα που δεν συναντούσαμε παλαιότερα στην παιδική λογοτεχνία. ‘Όμως κάποια πράγματα παραμένουν κλασικά και διαχρονικά. Και τα κλασικά βιβλία με παγκοσμίους φήμης λογοτεχνικά έργα δεν πρέπει να λείπουν από καμία σύγχρονη παιδική βιβλιοθήκη. Οι Εκδόσεις Μίνωας με την σειρά “ Κλασσικοί Θησαυροί” μας δίνει αυτή τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους νέους αναγνώστες την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουμε βιβλία κλασικά που διάβασαν και μεγάλωσαν με αυτά γενιές και γενιές μέχρι και σήμερα.

Από την παιδική σειρά “ Κλασσικοί Θησαυροί” που σας παροτρύνω σταδιακά να προσθέσετε στα ράφια της βιβλιοθήκης σας, διάλεξα τέσσερις πιο αγαπημένους μου τίτλους και ως κάποτε παιδί και ως σήμερα μαμά που πρέπει σίγουρα να διαβάσετε και εσείς με τα μικρά σας. ‘Έχουν εξαιρετική εικονογράφηση και παρουσιάζουμε με πολύ κατανοητό τρόπο αγαπημένες ιστορίες παιδικών έργων.

Ξεκινάω με την αγαπημένη Πολυάννα , η οποία γράφτηκε το 1913 και θεωρείται το πιο γνωστό μυθιστόρημα της Ελεάνορ Πόρτερ. Η συγγραφέας μας ξεναγεί στον κόσμο της αθωό­τητας ενός παιδιού, του οποίου η θετική ενέργεια έχει τη μυστική δύναμη να απαλύνει τις πιο θλιβερές κοινωνικές και προσωπικές καταστάσεις. Το θεωρώ τόσο ξεχωριστό βιβλίο που καταλήγει πάντα και σύγχρονο.

Συνεχίζω με Δον Κιχώτη, το σημαντικότερο έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες που μας ταξιδεύει στην Ισπανία του 16ου αιώνα και συγκαταλέγεται στα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, μεταφρασμένο σε περισσότερες από εξήντα γλώσσες.

Οι μικρές Κυρίες, τέσσερις αδερφές που μαθαίνουν να ζουν καταμεσής του πολέμου με τον πατέρα τους να έχει φύγει στο μέτωπο και έχοντας για όπλο τους την αγάπη, καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες και τις αναποδιές που έρχονται στο σπίτι τους και μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά τους. Oι ηρωίδες της Λουίζα Μέι Άλκοτ αγαπήθηκαν διαχρονικά από μικρά και μεγάλα παιδιά ανά τον κόσμο κι έρχονται τώρα ξανά να μας διηγηθούν τις περιπέτειες μέσα από τη σειρά “ Κλασσικοί Θησαυροί” των Εκδόσεων Μίνωας.

Και άφησα τελευταία αλλά όχι τυχαία την αγαπημένη των παιδικών μου χρόνων και πλέον και της κόρης μου, την Μαίρη Ποπινς. Η αγαπημένη και πιο διάσημη νταντά στον κόσμο, συνώνυμο της παιδικότητας και της ανεμελιάς, θεωρείται πλέον ένα από τα καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών και ανήκει στους θησαυρούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Την Μαίρη Ποπινς την αγάπησαν και την αγαπούν χιλιάδες μικροί αναγνώστες και σίγουρα θα την μάθουν και οι επόμενοι που θα ταξιδέψουν παρέα με την μαγική ομπρέλα της.

Ξεχώρισα λοιπόν τα δικά μου αγαπημένα βιβλία της σειράς “ Κλασσικοί Θησαυροί” των Εκδόσεων Μίνωας αλλά η συλλογή περιλαμβάνει και άλλους τίτλους κλασικών μυθιστορημάτων της εγχώριας και ξένης παιδικής λογοτεχνίας που συνεχώς ανανεώνονται. Αναζητήστε όλη τη συλλογή στα βιβλιοπωλεία αλλά και  online και χαρίστε στα παιδιά την ευκαιρία να διαβάσουμε αγαπημένες ιστορίες των παιδικών χρόνων πολλών παιδιών αν την υφήλιο που μάλλον θα χαραχτούν στις μνήμες και των δικών τους παιδικών αναμνήσεων.

Ας ταξιδέψουμε σε άλλες εποχές με τις Εκδόσεις Μίνωας και την σειρά “ Κλασσικοί Θησαυροί” !

Σας φιλώ,

Ήβη_businessmumgr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts