329
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε κορμό κάστανο;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
400 γρ. κάστανα, βρασμένα
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. κουβερτούρα 65%
50 γρ. γάλα πλήρες
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. κονιάκ
άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με τη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια σάλτσα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. Η σάλτσα μας θα σφίξει επειδή θα προσθέσουμε το αλκοόλ.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη σκόνη από τα κάστανα και ομογενοποιούμε.
Σε μια φόρμα 10×20 εκ., που έχουμε καλύψει με μεμβράνη, περιχύνουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάζουμε από τη φόρμα και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα, τη ζάχαρη άχνη, στολίζουμε με κάστανα και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη