Home LIFE VIEW Κορονοϊός | Τα πέντε μέτρα για καλύτερα Χριστούγεννα, τι ισχύει από Δευτέρα

Κορονοϊός | Τα πέντε μέτρα για καλύτερα Χριστούγεννα, τι ισχύει από Δευτέρα

by Businessmum.gr

Πέντε νέα μέτρα, ένα εκ των οποίων σφίγγει και άλλο τον κλοιό για τους ανεμβολίαστους περιελάμβανε το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό για τον κορονοϊό ενόψει των Χριστουγέννων.

Ο ορίζοντας όπως τόνισε ο πρωθυπουργός αφορά στο επόμενο δίμηνο για να έχουμε όπως είπε φέτος καλύτερα Χριστούγεννα από πέρυσι.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι ειδικά για την ισχύ των πιστοποιητικών, με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εισηγηθεί και η Ψηφιακή Ευρωπαϊκή Βεβαίωση να είναι έγκυρη μόνον αν αναγράφει και την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό μετά το εξάμηνο, ώστε να αποφύγουμε κάθε ρωγμή στο τείχος ανοσίας που έχει ήδη χτιστεί στην ήπειρό μας.

Ένα από τα πέντε μέτρα που ξεχώρισαν είναι αυτό το οποίο προβλέπει περαιτέρω αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τους κλειστούς χώρους. Έτσι: Από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία.

Επίσης, ένα νέο μέτρο το οποίο δεν ίσχυε μέχρι σήμερα αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου, την λεγόμενη και αναμνηστική. Έτσι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

Το τρίτο μέτρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αφορά στην προσπάθεια αποφυγής συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης. Έτσι, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Σε αυτό το μέτρο θα υπάρχουν ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

Τέταρτο μέτρο είναι η συνέχιση των ελέγχων αλλά με πιο εντατικούς ρυθμούς. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις».

Τέλος, ως πέμπτο μέτρο ανακοινώθηκε η περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ. Στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών και σήμερα υπογράφηκε από τον ίδιο η σχετική διάταξη. Επίσης, γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή.

Πηγή: newsbeast.gr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts