Home MUM ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

by Businessmum.gr

Τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά διαδεδομένο το μαξιλάρι θηλασμού. Πρόκειται για ένα μαξιλάρι σε μακρόστενο σχήμα μισοφέγγαρου, αρκετά εύκαμπτο το οποίο έχει αρχικά την ιδιότητα αγκαλιάζει το σώμα της μητέρας προσφέροντας επιπλέον στήριξη στο μωρό κατά τη διάρκεια του θηλασμού.  Όμως υπάρχουν και άλλοι τρόποι χρήσης και πριν και μετά τη περίοδο του θηλασμού που μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και ειδικά τους τελευταίους μήνες, το μαξιλάρι θηλασμού όταν είναι μεγάλο σε μέγεθος μπορεί να εξυπηρετήσει τη μητέρα να ανακουφιστεί από πόνους στη μέση και να κοιμηθεί πιο εύκολα στο πλάι ακουμπώντας τη κοιλιά της πάνω σε αυτό μαξιλάρι.
Επίσης ανακουφίζει την εγκυμονούσα όταν θέλει να στηρίξει τον κορμό της για να σταθεί καθιστή στο κρεβάτι ή στον καναπέ, καθώς και να αναπαύσει τα πρησμένα και ταλαιπωρημένα πόδια της σε μια υπερυψωμένη με κλίση θέση. Είναι ίσως από τους πιο απλούς αλλά τόσο αποτελεσματικούς τρόπους ανακούφισης της μέλλουσας μανούλας από πόνους στη μέση και δυσφορίας από το βάρος της κοιλιάς κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης και του ύπνου της.

Στη συνέχεια, μετά τη γέννηση του βρέφους σαφώς και εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βασική ιδιότητά του, την παροχή επιπλέον στήριξης του μωρού κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Μάλιστα στην αρχή αυτής της περιόδου που προσπαθεί η νέα μαμά και το μικρό της να συνεργαστούν και να καθιερώσουμε αυτή τη συνήθεια του θηλασμού είναι  εξαιρετικά μεγάλη η προσφορά του στη διαδικασία επειδή οι πρώτοι θηλασμοί είναι αρκετά συχνοί και πολύωροι και παράλληλα η μητέρα αρκετά ταλαιπωρημένη και αδύναμη.

Εκτός από το θηλασμό τους πρώτους μήνες το μαξιλάρι θηλασμού μπορεί να αποτελέσει μια ζεστή και ασφαλή “φωλιά” για το μωρό σας ώστε να κάθεται ξαπλωμένο να σας παρακολουθεί ή να κοιμάται. Τα μωρά λατρεύουν το πρώτο καιρό να κάθονται και να χαλαρώνουν σε μικρές χουχουλιάρικες επιφάνειας που του θυμίζουν την αίσθηση τους ζεστού και περιορισμένου χώρου της Κοιλάς που έχουν αποχωριστεί πρόσφατα. Επίσης το μαξιλάρι θηλασμού μπορεί να οριοθετήσει το χώρο για τον ύπνο στην συγκοίμηση με τη μητέρα ή στη κούνια και να λειτουργήσει ως τη λεγόμενη σφήνα ασφαλείας που θα εμποδίζει το βρέφος να αλλάξει θέση ύπνου και να κοιμηθεί ανάσκελα.

 

Μετά τον 4 μήνα που το μωρό θα αρχίσει να αναπτύσσει την κινητικότητά του το μαξιλάρι θηλασμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την  ασφάλεια του όταν κοιμάται οπουδήποτε όσο και για τις πρώτες ώρες παιχνιδιού μπορεί να συμβάλει στην στήριξη του σώματός του δημιουργώντας  ένα σωσίβιο, ώστε να το βοηθήσει να αναπτύξει την ικανότητα να ισορροπεί σε καθιστή θέση.

Με όλες τις παραπάνω χρήσεις που παρουσιάσαμε για το μαξιλάρι θηλασμού επιβεβαιώνεται η εξυπηρετικότητά του τόσο για την μητέρα όσο και για το βρέφος. Πλέον η ποικιλία των επιλογών αυτού του μαξιλαριού είναι πολύ μεγάλη ώστε να μπορεί κάθε μητέρα να βρει αυτό που θα την εξυπηρετήσει καλύτερα. Ποικίλουν τόσο και τα μεγέθη όσο και το  κόστος του  μαξιλαριού θηλασμού που μπορείτε να επιλέξετε. Εμείς θα σας προτείναμε να καταλήξετε καλύτερα σε ένα μεγάλο μεγέθους μισοφέγγαρο, με αρκετά εύκαμπτη σύσταση ώστε να προ σαρμόζεται εύκολα σε κάθε περίπτωση και όχι τόσο σε μικρά μεγέθη που είναι αποκλειστικά για τις ανάγκες του θηλασμού. Προμηθευτείτε απαραίτητα και μια προστατευτική πλενόμενη θήκη για τη σωστή υγιεινή του μαξιλαριού.

Ανακαλύψτε λοιπόν το μαξιλάρι θηλασμού που θα σας ξεκουράσει και θα σας βοηθήσει στην καθημερινότητα με το μωρό αλλά θα είναι και ένα  αντικείμενο που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες της οικογένειας και μετά τον πρώτο χρόνο όπως για παράδειγμα για να καθίσετε πιο σωστά και αναπαυτικά στον καναπέ ή στο κρεβάτι σας.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts