Home LIFE VIEW Οι «δήθεν» άνθρωποι με το δήθεν ενδιαφέρον τους, απαιτούν… «ακριβές» συμπεριφορές

Οι «δήθεν» άνθρωποι με το δήθεν ενδιαφέρον τους, απαιτούν… «ακριβές» συμπεριφορές

Είσαι καλός όταν είσαι όπως σε θέλει ο άλλος.. και μόνο τότε!

Ζουν ανάμεσά σου, τους συναντάς καθημερινά μέσα στην ημέρα σου, αλληλεπιδράς μαζί τους τόσο σε φιλικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να σε «ενοχλούν», εάν δεν απομακρυνθείς από αυτούς. Αυτοί που υποτίθεται ενδιαφέρονται και θέλουν το καλό σου, που σου μιλάνε όταν θέλουν κάτι από σένα και το ζητάνε με πλάγιο τρόπο είναι οι λεγόμενοι «δήθεν άνθρωποι».

Το επίρρημα δήθεν σημαίνει αμφισβήτηση, όταν όμως τοποθετείται μπροστά από τη λέξη/ουσιαστικό ‘‘άνθρωπος’’, τότε είναι επίθετο και προσδιορίζει τη συμπεριφορά των μη αληθινών ανθρώπων. Αυτά τα «ψεύτικα» άτομα έχουν πάρει Όσκαρ στην υποκρισία, ξέρουν να κρύβονται πίσω από το δήθεν ενδιαφέρον τους και γενικά συμπεριφέρονται έτσι, γιατί πολύ απλά δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους.

Όταν μερικοί άνθρωποι δήθεν σε συμπαθούν, κάνε και εσύ πως δήθεν τους πιστεύεις!

Να θυμάσαι ότι, οι δήθεν άνθρωποι είναι φυλακισμένοι στον εαυτό τους, στις ενοχές τους, στις φοβίες αλλά και στα λάθη τους. Προσπαθούν να απενοχοποιηθούν δείχνοντας ότι ενδιαφέρονται για σένα και προσπαθούν να σου δείξουν ότι δεν έχουν αλλάξει, αλλά στην πραγματικότητα ξέρεις τι ισχύει; Ο ίδιοι ζουν μέσα σε μία αιωρούμενη φούσκα με αέρα που ανεβαίνει – ανεβαίνει και κάποια στιγμή σκάει και στο τέλος εξαφανίζεται, χάνεται. Έτσι είναι και οι άνθρωποι αυτοί, σου δείχνουν ότι σε καταλαβαίνουν, ότι είναι αληθινοί και θέλουν να σε βοηθήσουν αλλά μετά εντελώς τυχαία τα ξεχνάνε όλα αυτά και συμπεριφέρονται διαφορετικά, που στην πραγματικότητα αυτός είναι και ο χαρακτήρας τους, απλά πριν υποκρινόντουσαν. Ο άνθρωπος δύσκολα αλλάζει αλλά πολύ εύκολα μεταμορφώνεται για να «κάνει τη δουλειά του» και για να φανεί καλός αυτός και κακός και αχάριστος εσύ.   

Όταν, λοιπόν, εισπράττεις αδιάφορες, ψεύτικες και ανούσιες συμπεριφορές, κάνε ένα βήμα πίσω και αποχώρησε. Είναι απλά τα πράγματα. Δεν υπάρχουν μέτριες καταστάσεις και μην τις προτιμάς κιόλας. Κουράζουν. Μόνο ξεκάθαρες και αληθινές διαπροσωπικές σχέσεις, χωρίς το αβέβαιο. Να είσαι σίγουρος για το τι πραγματικά αξίζεις και όταν δεν λαμβάνεις αυτό που αξίζεις ως άτομο, φεύγεις. Μην δέχεσαι κάτι απλά για να το δεχτείς.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο υποκριτικό από το δήθεν ενδιαφέρον

Μην απαντάς στο «δήθεν» ενδιαφέρον και στην υποκρισία, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνεις ένας από αυτούς, θα χάσεις τον εαυτό σου, την εμπιστοσύνη σου ως προς τους ανθρώπους και γενικά θα στεναχωριέσαι για κάτι που δεν αξίζει. Μην πιστεύεις ό,τι βλέπεις. Γιατί όλα μοιάζουν τέλεια, ιδανικά… Όμως δεν είναι. Ξεχώρισε λοιπόν, εκείνους τους ανθρώπους που ζούνε μονίμως σε ένα «δήθεν», σε κάτι ψεύτικο και αόρατο. Προσπέρασέ τους, προστάτεψε την ψυχή σου αλλά και όλο αυτό που έχεις δημιουργήσει Εσύ όλα αυτά τα χρόνια και ζήσε μαζί με Αληθινούς ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι μία έτσι και μία αλλιώς, ανάλογα με το πως θα ξυπνήσουν, αλλά είναι σταθεροί στον λόγο και τις απόψεις τους.

Γιατί ξέρεις κάτι; Είναι κουραστικό…. Γιατί δεν μπορείς να ‘‘πηγαίνεις’’ με τα νερά τους ή να εξαρτάσαι από αυτούς. Όπως έχουν τη δική τους ζωή και ασχολούνται με αυτή ώστε να τη βελτιώνουν μέρα με τη μέρα, έτσι θα πρέπει να βλέπεις και εσύ τη δική σου ζωή. Μην αφήνεις κανέναν να σε κατακρίνει, να σε κρίνει, να σε θεωρεί υποχείριό του, να μην λες «ναι» στη δήθεν προσωπικότητά τους και να βασίζεις τη ζωή σου ανάλογα με τη ζωή των άλλων. Επομένως, μην σου κάνει εντύπωση εάν οι δήθεν άνθρωποι απαιτήσουν από σένα «ακριβές συμπεριφορές», γιατί είναι συμπεριφορές που οι ίδιοι επιθυμούν να είχαν. Δεν θα καταφέρουν να είναι ποτέ αληθινοί. Θα παραμείνουν με την ίδια αχάριστη, ανούσια, υπεροπτική και εγωκεντρική προσωπικότητά τους.

Οι δήθεν άνθρωποι, συμπεριφέρονται έτσι γιατί πιστεύουν ότι δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από σένα… Ή μάλλον έτσι θέλουν να πιστεύουν για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts