Home EDITORIAL ΟΛΙΒΙΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ, ΜΙΑ ΦΙΛΟΔΟΞΗ BUSINESSMUM

ΟΛΙΒΙΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ, ΜΙΑ ΦΙΛΟΔΟΞΗ BUSINESSMUM

by Ivi Chrysou Belesi

H Ολίβια Λαμπρινού είναι μια σύγχονη, δυναμική και δραστήρια #businessmum. Είναι η δημιουργός του brand “exeis ena lastixaki” και του eshop http://www.onebeauty.gr. Το χαμόγελο της και η γλυκύτητα του προσώπου της θα σε κερδίσουν από τη πρώτη στιγμή και θα σε προτρέψουν να την γνωρίσεις καλύτερα. Πρόσφατα μας παρουσίασε τα καινοτόμα προϊόντα γυναικείας υγιεινής MOXIE, τα οποία λατρέψαμε. Και οι εκπλήξεις της Ολίβιας για το γυναικείο κοινό δεν σταματάει καθώς στις αρχές Μαϊου, θα μας παρουσιάσει 2 νέα προϊόντα, από την Αγγλία και ανυπομονούμε. Μέσα στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς της κατάφερε να βρει χρόνο και να απαντήσει στο Δεκάλογο ερωτηματολόγιο του businessmum_next to you!

Διαβάζοντας τη συνέντευξη της Ολίβιας, σίγουρα θα ταυτιστείτε με εμπειρίες και χαρακτηριστικά της ως businessmum.

Πώς βίωσες τον ερχομό του παιδιού σου;

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, καθώς είχα μια πολύ εύκολη εγκυμοσύνη και όλα κύλησαν φυσιολογικά κατά τη διάρκεια του τοκετού. Δούλευα κανονικά μέχρι και τη μέρα που γέννησα, σε ένα περιβάλλον με πολύ κόσμο και έντονη δραστηριότητα (γυμναστήριο). Οι πρώτες μέρες στο σπίτι, που στην ουσία ήταν μέρες προσαρμογής, πέρασαν όμορφα και ομαλά, ώσπου η ψυχολογία της ρουτινάς και της απραξίας, με επηρέασε αρνητικά. Με τη στήριξη και την υπομονή του συζύγου μου, καταφέρα να το αντιμετωπίσω και στην ουσία να καταλάβω πως όταν έρχεται ένα παιδί, δεν πρέπει να “αφήνουμε” τον εαυτό μας.

Πότε και πώς ένιωσες πρώτη φορά “πραγματικά” μαμά;

Πραγματικά μαμά ένιωσα την πρώτη μέρα που τη στείλαμε στον βρεφονηπιακό σταθμό, οταν ήταν ακόμα 5,5 μηνών. Αυτός ο πρώτος “αποχωρισμός” ήταν που με γέμισε με το συναίσθημα της μητρότητας και της ευθύνης που φέρει η λέξη “μαμά”.

Πόσο άλλαξε η ζωή σου μετά το παιδί και περισσότερο ως προς τι;   

Η ζωή μου άλλαξε αυτόματα από μόνη της μόλις τη συμπληρώσε το παιδί – απέκτησε περισσότερο νόημα, έγινε πιο σοβαρή και λιγότερο αυθόρμητη (χαχαχ). Ουσιαστικές αλλαγές υπάρχουν μόνο σε καθημερινά θέματα: λιγότερες ώρες ύπνου, περιορισμένες βραδινές εξόδους και το άγχος της ώρας για να προλάβουμε διάβασμα και εξωσχολικές δραστηριότητες.

Μαμά, Γυναίκα, Σύζυγος με ποια σειρά τα βάζεις στην καθημερινότητά σου και πώς νιώθεις;

Δεν έχω μπει ποτέ συνειδητά σε διαδικασία να τα βάλω σε σειρά. Νιώθω πως ο καθένας από αυτούς τους ρόλους συμπληρώνει τον άλλο και αν τους φέρουμε αντιμέτωπους το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό. Προσπαθώ να υπάρχει χρόνος και για τα τρία μέσα στην καθημερινότητα μου, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Ποια συνήθειά σου ως μαμά αγαπάς και δεν αλλάζεις;

Το πρωινό μας χουζούρι στο κρεβάτι έστω και για 2 λεπτά. Η Ελένη καθημερινά όταν ξυπνάει έρχεται και στο κρεβάτι μας, ξαπλώνουμε αγκαλιά, λέμε το πως κοιμηθήκαμε, την καλημέρα μας και μετά ξεκινάμε τη μέρα μας.

Πώς συνυπάρχουν η μητρότητα και η συντροφικότητα;

Η μητρότητα και η συντροφικότητα συνυπάρχουν θέτοντας όρια. Πχ, το παιδί μας από πολύ μικρό κοιμάται στις 8:30 γεγονός που μας δίνει την δυνατότητα να λειτουργούμε σαν ζευγάρι και να αφιερώνουμε χρόνο στη σχέση μας, όταν το επιτρέπουν φυσικά τα ωράρια εργασίας μας.

Μητρότητα και καριέρα, συνδυάζονται;

Προσωπικά, δεν θα μπορούσα να τα συνδυάσω χωρίς την ενεργή βοήθεια του συζύγου μου ως πατέρα αλλά και τη στήριξη του, εμψυχώνοντας με σε κάθε μου βήμα.

Υπάρχει κάποια χρυσή συμβουλή, μαμαδίστικο μυστικό που θα έδινες σε μια άλλη businessmum;

Δεν πρέπει η “δουλειά της μαμάς” να είναι κάτι το άγνωστο, γιατί αυτό το άγνωστο, όταν κρατάει τη μαμά μακριά από το παιδί μπορεί να θεωρηθεί ¨εχθρός”. Προσωπικά, συζητάω με τη μικρή μου για το πως ήταν η μέρα μου ή ζητάω ακόμα και τη γνώμη της για κάτι, δίνοντας της τη δυνατότητα να συμμετέχει με τον δικό της τρόπο και να νιώθει  πως είμαστε όμαδα. Έτσι, όταν λείπω από το σπίτι πιστεύω ότι αυτό λειτουργεί υποσυνείδητα καθησυχαστικά γιατί γνωρίζει τι είναι αυτό που κάνω, είναι κάτι το υπαρκτό στο οποίο έχει συνεισφέρει και η ίδια.

Θες να μοιραστείς μαζί μας κάποιο νέο για την καριέρα σου, την επαγγελματική σου δραστηριότητα; 

Σε αναζήτηση αντίστοιχων πρωτοποριακών προϊόντων με το exeis ena lastixaki? και τα MOXIE, προέκυψαν νέες αποκλειστικές συνεργασίες και αρχές Μαϊου, θα παρουσιάσω στην ελληνική αγορά 2 νέα προϊόντα, από την Αγγλία. Ολα αυτά, με ένα νέο online shop, το http://www.onebeauty.gr

Τι σε κάνει businessmum; 

Το ότι δεν εγκλωβίστηκα στον ρόλο της μητρότητας. Συνεχίζω να ονειρεύομαι και να βάζω στόχους, συνεχίζω να υπάρχω σαν γυναίκα, σαν εργαζόμενη, σαν σύζυγος και σαν φίλη. Και εννοείται πως δεν γίνονται όλα τέλεια και αλάνθαστα και εννοείται πως υπάρχουν μέρες γεμάτες κούραση σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά, όλα αυτά σβήνουν με τρόπο μαγικό, με μία αγκαλιά και ένα “σ’αγαπώ μαμά”

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts