Home IVI’S VIEW Party time σε εποχή πανδημίας, με ασφάλεια | Dos & Don’ts

Party time σε εποχή πανδημίας, με ασφάλεια | Dos & Don’ts

by Ivi Chrysou Belesi

Τα σχολεία άνοιξαν και η δεύτερη σχολική χρονιά με πανδημία ξεκίνησε κάτω από ειδικές συνθήκες, με μάσκες και μέτρα προστασίας. Ξέρω πως πολλές μανούλες, μεταξύ πολλών άλλων, έχετε να σκεφτείτε και τι θα γίνει με την κοινωνική ζωή του παιδιού εκτός σχολείου. Πώς θα συναναστραφεί και θα περάσει χρόνο το παιδί με τους φίλους του; Μπορούμε να κάνουμε οι ίδιοι ή να πάμε σε πάρτι; 

Αρχικά, όπως και μάθαμε με την άφιξη της πανδημίας στη ζωή μας, δεν κάνουμε μεγαλεπήβολα σχέδια. Λαμβάνουμε υπόψιν μας τις τωρινές συνθήκες και σχεδιάζουμε ό,τι θέλουμε για το τρέχον διάστημα ακολουθώντας πάντα τις σχετικές οδηγίες προστασίας και πρόληψης.

Πριν έναν χρόνο τέτοια εποχή ούτε που τολμούσαμε να μιλήσουμε για πάρτι. Σήμερα, έχοντας κάνει κάποια βήματα και κυρίως έχοντας πλέον οι περισσότεροι εμβολιαστεί, ίσως να μπορούμε να μιλήσουμε για πάρτι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Μπορούμε να μιλήσουμε για ένα πάρτι ίσως σε εξωτερικό χώρο, με κλειστό κύκλο προσκεκλημένων τους συμμαθητές μόνο του τμήματος, με εμβολιασμένους γονείς και διεξαγωγή self test πριν την έναρξη της εκδήλωσης, με μέτρα προστασίας και ατομικά είδη στο φαγητό. Κάπως έτσι μπορώ να φανταστώ ένα πάρτι σήμερα. Και έτσι θα προσπαθήσω να οριοθετήσω και το πάρτι της μικρής μου που σε λίγες μέρες έχει γενέθλια.

Η πρώτη σκέψη μου ήταν πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, αμήχανο και επικίνδυνο, και είπα “καλύτερα να το αφήσουμε και για εφέτος”. Όμως, η δεύτερη σκέψη μου ήταν πως αν δεν τολμήσουμε συγκρατημένα να κάνουμε το επόμενο βήμα προς την κανονικότητα για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, τότε εκείνη πως θα επιστρέψει;

Ένιωθα τρομερή αμηχανία και δυσκολευόμουν να ζητήσω από τους γονείς των συμμαθητών μας να έχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα παιδιά self tests, για να μην τους φέρω σε δύσκολη θέση. Όμως το έκανα γιατί αυτό ήταν το σωστό. Όχι μόνο η αντιμετώπισή τους ήταν θετική αλλά ίσα-ίσα το θεωρούσαν και δεδομένο! Η ανακούφιση και η χαρά μου τεράστια, όχι μόνο για τα διαδικαστικά του πάρτι αλλά για την αισιοδοξία που γεννάει η προσαρμοστικότητα και η υπευθυνότητα μιας ομάδας ανθρώπων.

Έτσι, το πάρτι σε δεύτερη χρονιά με πανδημία δεν μοιάζει πλέον και τόσο αδύνατο!

Θα μοιραστώ μαζί σας μια σύντομη λίστα με τα dos & don’ts για τη διοργάνωση παιδικού πάρτι σε εποχή πανδημίας:

DO & DON’TS

+Επιιλέξτε ανοιχτό χώρο με αποκλειστική χρήση για τις ανάγκες του πάρτι όπως ένα κτήμα ή ένα πάρκο.

+Ορίστε συγκεκριμένο κύκλο ατόμων και τηρήστε όλα τα μέτρα προστασίας. 

+Ζητήστε από τους καλεσμένους σας πιστοποιητικά εμβολιασμού και self test. 

+Επιλέξτε δραστηριότητες για να απασχοληθούν τα παιδιά σε ανοιχτό περιβάλλον και χωρίς τη χρήση πολλών αντικειμένων με στενή επαφή. 

+Προτιμήστε ατομικά είδη στο φαγητό ή το παιχνίδι π.χ. της πινιάτας.

Αποφύγετε κλειστούς και πολυσύχναστους χώρους με κόσμο που δεν γνωρίζετε.

Αποφύγετε, αν είναι εφικτό, να κάνετε το πάρτι στο σπίτι ώστε να διατηρήσετε καθαρό και ασφαλές το περιβάλλον του.

Αφήστε για αυτή τη χρονιά τα εντυπωσιακά candy bars με γυάλες γεμάτες γλυκά και αν θέλετε να προσφέρετε κάτι στους καλεσμένους, επιλέξτε ατομικές συσκευασίες.

Μην καλέσετε γενικά τους πάντες όσο και αν το θέλετε.

Με ασφάλεια και προστασία θα γιορτάσουμε, λοιπόν, και σε εποχή με πανδημία!

Γιατί ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω. Οι συνθήκες δεν αλλάζουν εύκολα σε εποχή πανδημίας. Αλλά τρόποι υπάρχουν για να προσαρμοστούμε στα δεδομένα και να απολαύσουμε μικρές αλλά τόσο σημαντικές χαρές της ζωής!

Party time λοιπόν σε εποχή πανδημίας ! Let’s do it ! 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts