Home MUM Πώς να επιλέξω το σωστό καρότσι για το μωρό μου;

Πώς να επιλέξω το σωστό καρότσι για το μωρό μου;

by Ivi Chrysou Belesi

Έφτασε η ώρα να αγοράσεις το καρότσι του μωρού σου και αγχώνεσαι για το ποιο είναι το καλύτερο να επιλέξεις; Λογικό να αγχώνεσαι όπως όλες μας καθώς είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές που θα κάνεις για το μωρό σου. Για τα επόμενα 3 χρόνια το καρότσι θα είναι το βασικότερο εφόδιο στην καθημερινότητά σου. Πώς επιλέγουμε λοιπόν το σωστό καρότσι για το νέο μέλος της οικογένειας; Δεν υπάρχει κανόνας “σωστού” καροτσιού. Σωστό, καλό καρότσι είναι αυτό που θα βολέψει τις δικές σου ανάγκες μαζί με μωρό. Και φυσικά θα μου πεις και πως να το ξέρεις αυτό πριν γεννηθεί. Για αυτό και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για την επιλογή του καροτσιού είναι τα ακόλουθα:

  1. Βudget. Καρότσια υπάρχουν πολλά και σε πολλές διαφορετικές τιμές. Ακριβά και πιο οικονομικά. Καλό θα ήταν λοιπόν να ορίσεις εσύ ένα μέσο όρο budget που θες να διαθέσεις ώστε να κινηθείς πιο συγκεκριμένα στις αντίστοιχες επιλογές καροτσιού.
  2. Όγκος και βάρος καροτσιού. Βασικός παράγοντας για να επιλέξεις το σωστό καρότσι είναι η χωρητικότητα των αμαξιών σας με το οποίο θα το μεταφέρετε και το βάρος του.  Μετρήστε καλά με τον μέλλοντα πατέρα τα πορτμπαγκάζ και φροντίστε να χωράει άνετα το καρότσι με όλα του τα εξαρτήματα. Επίσης δοκιμάστε να κλείσετε , να ανοίξετε και να σηκώσετε το καρότσι κλειστό για να διαπιστώσετε την πρακτικότητά του με προσωπική εμπειρία. Ένα βαρύ καρότσι με μεγάλο όγκο δεν θα βολέψει καθόλου και ειδικά τη νέα μαμά όταν θέλει να κυκλοφορήσει μόνη χωρίς συνοδό.
  3. Χρώμα και σχέδιο. Φυσικά και πρέπει να διαλέξετε ένα καρότσι σε χρώματα και σχέδια της επιλογής σας. Αποφύγετε υφάσματα που θα λερώνονται εύκολα και που θα φαίνονται εύκολα οι λεκέδες που όλο και θα υπάρχουν από το μωρό και τις διάφορες τροφές. Τα σκουρόχρωμα καρότσια πολλές φορές για αυτό τον σκοπό  εξυπηρετούν περισσότερο. Επίσης αν είναι το πρώτο παιδάκι σας σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ακολουθήσει και ένα δεύτερο , οπότε ένα καρότσι σε ουδέτερους χρωματισμούς θα φανεί χρήσιμο και για τα δυο παιδάκια ακόμα και αν είναι διαφορετικού φύλου.
  4. Αντοχές σκελετού. Σκεφτείτε με βάση τις μέχρι τώρα συνήθειες σας που μπορεί να χρειαστεί να πάτε αργότερα με το καρότσι σας. Μια βόλτα στην αμμουδιά , σε πιο ανώμαλο έδαφος απαιτεί ένα καρότσι με δυναμικό σκελετό για την άνεση του παιδιού αλλά και την εύκολη διαχείρισή του στη βόλτα. Ρωτήστε στα καταστήματα και δοκιμάστε στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις το καρότσι σε διαφορετικές συνθήκες εδάφους όπως σε χαλίκι, χώμα, ανώμαλο έδαφος ώστε να κατανοήσετε ποιο καρότσι διαχειρίζεστε καλύτερα στις περισσότερες περιπτώσεις.
  5. ΙΖΟ FIX. Πολύ σημαντικό στην επιλογή του καροτσιού είναι αν θα επιλέξετε να έχει το αυγό- καθισματάκι αυτοκινήτου αλλά και καροτσιού για τους πρώτους μήνες αν θα έχει την δυνατότητα του izofix σχετικά με το δέσιμό του στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Η επιλογή του izofix καθορίζει σημαντικά το τελικό κοστολόγιο του καροτσιού και εφαρμόζεται στα περισσότερα σχέδια της αγοράς αλλά όχι σε όλα.
  6. 2 ή 3 σε έναΟ αριθμός των επιλογών που θες να σου δίνει το καρότσι από την πρώτη ημέρα του μωρού μέχρι και αργότερα σαφώς και καθορίζει την επιλογή σου. Η γνωστή και πλέον πιο συχνή επιλογή της τριπλέτας, δηλαδή ενός καροτσιού 3 σε 1 πραγματικά συμφέρει καθώς με μια αγορά εξασφαλίζεις όσα χρειάζεσαι από την γέννηση του μωρού και για τα επόμενα 3 χρόνια. Η τριπλέτα αποτελείται από το αυγό- καθισματάκι αυτοκινήτου, πορτ μπεμπέ και το κάθισμα του καροτσιού για μετά τον 5 μήνα του μωρού μέχρι και την ηλικία των 3 χρονών περίπου. Όλα είναι αποσπώμενα και προσαρμόζονται στον ίδιο σκελετό ανάλογα την ηλικία και τις ανάγκες του μωρού. Αν δεν επιλέξεις την τριπλέτα ένα καρότσι πιο απλό απαρτίζεται από το βασικό κάθισμα στο σκελετό του και το αυγό-καθισματάκι. Ουσιαστικά στην πιο απλή επιλογή δεν εξασφαλίζεις το πορτ μπεμπέ.

Ξέρω σου φαίνεται δύσκολο, όμως δεν είναι απλά είναι κάτι πρωτόγνωρο. Πάρε το χρόνο σου, κάνε έρευνα και μαζί με τον μελλοντικό μπαμπά προσπαθήστε να βρείτε αυτό που πιστεύετε πως θα καλύπτει καλύτερα τις δικές σας ανάγκες με το μωρό. Για να σας ενθαρρύνω το ένστικτο των νέων γονέων για αυτή την επιλογή σπάνια δεν είναι σωστή. 

Έρευνα, ένστικτο και με το καλό να επιλέξετε το καρότσι του μωρού σας για  τις πιο όμορφες και συναρπαστικές βόλτες της ζωής σας!

 

Σας φιλώ,

Ήβη_businessmum.gr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts