Home DIGITAL WORLD Πόσο χρήσιμο είναι ένα smartwatch για μια πολυάσχολη μαμά ; 

Πόσο χρήσιμο είναι ένα smartwatch για μια πολυάσχολη μαμά ; 

by Ivi Chrysou Belesi

Η τεχνολογία και τα συνεχώς αναπτυσσόμενα τεχνολογικά μέσα που μας προσφέρει είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Και για μια σύγχρονη γυναίκα και μαμά η τεχνολογία προσφέρει μόνο ευκολίες και ευκαιρίες για οργάνωση. Έτσι και ένα smartwatch μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο για όλες εμάς τις μαμάδες που προσπαθούμε να διαχειριστούμε όγκο πληροφοριών και υποχρεώσεων.

Σήμερα κυκλοφορεί μια πολύ μεγάλη ποικιλία σε smartwatches από κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας και οίκων μόδας και σίγουρα μπορούμε να βρούμε αυτό που χρειαζόμαστε και ανάλογα και με το οικονομικό budget που επιθυμούμε να διαθέσουμε. Ας ανακαλύψουμε όμως πέραν της μόδας που έχει αναπτυχθεί με τα smartwatches τι χρησιμότητα που μπορεί να έχουν για  την πολυάριθμη καθημερινότητας μιας μαμάς.

Με τα smartwatches που συνδέονται με τις συσκευές τηλεφώνου μπορείς να διαχειριστείς από απλές κλήσεις και μηνύματα μέχρι καταγραφή της δραστηριότητας σου σε βήματα και χιλιόμετρα, θερμίδες και άλλες σωματικές μετρήσεις μέχρι και καρδιακό παλμό. Είναι πλέον δεκάδες οι εφαρμογές που λειτουργούν και σχετίζονται με την χρήση smartwatches στην καθημερινότητά μας. 

Για μια μαμά όμως πολυάσχολη  τα πλεονεκτήματα της χρήσης των smartwatches είναι τα ακόλουθα:

  1. Εύκολη επαφή με τις λειτουργίες του κινητού. Πολλές φορές ενώ θηλάζεις, ταΐζεις ή έχεις αγκαλιά το μωρό ή είστε στο μπάνιο μαζί του και το αλλάζει χτυπάει το κινητό και θες να απαντήσεις αλλά δεν μπορείς γιατί δεν έχει χέρια ελεύθερα, εκεί η φωνιτική λειτουργιά του ρολογιού στο χέρι σου θα σε βοηθήσει πολύ. Επίσης και με μεγαλύτερα παιδιά όταν είσαι έξω και από το ένα χέρι έχεις τα ψώνια και από το άλλο το παιδί και χτυπάει μήνυμα στο κινητό και ψάχνεις να  το βρεις για να το διαβάσεις ένα πάτημα στο smartwatch σου αρκεί για να έχεις μπροστά σου εύκολα και γρήγορα το μήνυμα που έλαβες.
  2. Εύκολη οργάνωση και υπενθυμίσεις. Μια δραστήρια μαμά μέσα ή έξω από το σπίτι λατρεύει τη οργάνωση και το έξυπνο ρολόι σε βοηθάει πολύ σε αυτό με υπενθυμίσεις και έξυπνα μηνύματα για να μην ξεφεύγεις από τα πλάνα σου.
  3. Χρήσιμο για την άθληση. Επειδή ξέρω πόσο προσπαθούμε να βρούμε λίγο χρόνο για εμάς και το σώμα μας και όταν τον βρούμε θέλουμε να το κάνουμε σωστά και αποτελεσματικά το smartwatch με μετρήσεις και προγράμματα μας ωθεί για καλύτερα αποτελέσματα και είναι σύμμαχος της προσπάθειας μας ενώ δεν παραλείπει και να μας επιβραβεύσει για τα κατορθώματά μας μέσα στην ημέρα.
  4. Εξαιρετικά πρακτικό στην οδήγηση. Ως μαμάδες έχουμε μάθει να οδηγούμε συνδυαστικά και με όσα χρειάζεται το παιδί την ίδια ώρα όπως να δώσουμε κάτι να φάει, λίγο νερό ή απλά ένα χάδι για να αποκοιμηθεί. Η οδήγηση με το ένα χέρι  τα πρώτα χρόνια με το παιδί πολλές φορές είναι μονόδρομος και θέλει ιδιαίτερη προσοχή για την ασφάλεια μας. Και σε αυτή την περίπτωση το smartwatch φαίνεται εξαιρετικά χρήσιμο για τη αποδέσμευσης των χεριών μας και παράλληλα της ανάγκης να απαντήσουμε σε ένα επείγον τηλεφώνημα αν δεν είναι εφικτό να σταθμεύσουμε κάπου για να συνομιλήσουμε. 

Προσωπικά το τελευταίο ένα χρόνο χρησιμοποιώ smartwatch και ενώ πριν το αποκτήσω μπορώ να σας παραδεχτώ πως κορόιδευα τα smartwatches και τα θεωρούσα απλά είδος πολυτελείας και αξεσουάρ μόδας, σήμερα δεν το αποχωρίζομαι και με βοηθάει εξαιρετικά μέσα στην ημέρα με όσα τρέχω να προλάβω και να διεκπεραιώσω. Με εξυπηρετεί πολύ με όσα κάνω παράλληλα με το παιδί αλλά και στην οδήγηση και τις ώρες εργασίας μου. Θα ήθελα ιδανικά να το είχα εκείνες τις πρώτες ημέρες του θηλασμού που από την μια θήλαζα και από την άλλη προσπαθούσα να απαντήσω σε μηνύματα φίλων με ευχές. 

Σήμερα πλέον έχω καταργήσει σε πολλές εφαρμογές τη συσκευή του τηλεφώνου και με εξυπηρετεί καλύτερα να τις διαχειρίζομαι από το smartwatch όπως για παράδειγμα την εφαρμογή για το κύκλο και τη περίοδο. Θα σας παρότρυνα λοιπόν όταν θα έχετε τη δυνατότητα να χαρίσετε ένα δώρο στον εαυτό σας για ευκολία και στυλ , κάποια στιγμή και μετά από μια έρευνα αγοράς, να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και τις ανάγκες σας και να το κάνετε σύμμαχο της καθημερινότητάς σας!

 Σας φιλώ, 
Ήβη_businessmumgr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts