Home HOMEFOOD Σαλάτα με ψητά νεκταρίνια και ανθότυρο

Σαλάτα με ψητά νεκταρίνια και ανθότυρο

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σαλάτα με ψητά νεκταρίνια και ανθότυρο;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

Για το πέστο δυόσμου
30 γρ. φύλλα δυόσμου
30 γρ. φύλλα βασιλικού
150 γρ. ελαιόλαδο
½-1 σκ. σκόρδο
πιπέρι
70 γρ. φιστίκια , peanuts, ψημένα και αλατισμένα
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για τη σύνθεση
100 γρ. σπανάκι
50 γρ. ρόκα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
2 νεκταρίνια
100 γρ. ντοματίνια
150 γρ. ανθότυρο

Εκτέλεση της συνταγής:

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τον δυόσμο, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το πιπέρι και τα φιστίκια, και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά. 
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε το πέστο στην άκρη. Όσο δε χρησιμοποιήσουμε το συντηρούμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες. 
Για τη σύνθεση
Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το σπανάκι και τη ρόκα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. 
Ρίχνουμε 1 κ.σ. γεμάτη από το πέστο σε ένα μπολ, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1-2 κ.σ. βαλσάμικο.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα νεκταρίνια οριζόντια στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και κόβουμε ξανά στη μέση. 
Μεταφέρουμε τα νεκταρίνια στο σχαροτήγανο και τα ψήνουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
Κόβουμε με τα χέρια μας το ανθότυρο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
Ρίχνουμε το πέστο πάνω από τη σαλάτα και προσθέτουμε 2 κ.σ. βαλσάμικο και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα νεκταρίνια στη σαλάτα και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts