Home BEAUTIFUL YOU Scream for ice cream! | Θα χαλάσω την γραμμή μου αν φάω παγώτο ή όχι?

Scream for ice cream! | Θα χαλάσω την γραμμή μου αν φάω παγώτο ή όχι?

by Businessmum.gr

Παγωτό! Βρίσκεται στην κορυφή των γευστικών προτιμήσεων μικρών και μεγάλων, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, και όχι άδικα! Είναι δροσιστικό, εύγευστο, εύπεπτο και συγκριτικά με άλλα γλυκά δεν αποδίδει πολλές θερμίδες.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τη διατροφική αξία του παγωτού:

Περιέχει:
✔️υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες το 95%,
✔️περιέχει υδατάνθρακες 20-25 γρ/100γρ,
✔️λίπη 10-12γρ/100γρ,
✔️υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο,
✔️βιταμίνη του συμπλέγματος Β, κυρίως Β12,
✔️φώσφορο.

Συνολικά το παγωτό ανά 100γρ αποδίδει περίπου 80/230 kcal αναλόγως πόσο εμπλουτισμένο είναι.

Το παγωτό αποτελείται κυρίως από: γάλα, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, κακάο, αυγά, γλυκαντικές ουσίες, χυμούς φρούτων. Επιπλέον μπορεί να περιέχει: σιρόπια, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, μπισκότα, κομμάτια σοκολάτας ή και κομμάτια φρούτων.

Όσο πιο πολλά περιέχει ένα παγωτό (κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, σιρόπια κ.λπ.), αναμφισβήτητα τόσο περισσότερες θερμίδες αποδίδει.

Αντίθετα, τα παγωτά γρανίτα ή σορμπέ περιέχουν ελάχιστα ή καθόλου λιπαρά και αποδίδουν τις χαμηλότερες θερμίδες.

Όσον αφορά στα χύμα παγωτά, οι διάφορες γεύσεις φρούτων ή τα παγωτά- γιαούρτι αποδίδουν σίγουρα λιγότερες θερμίδες σε σχέση με το παρφέ ή άλλες γεύσεις.

Υπάρχουν βέβαια και τα «διαιτητικά» παγωτά τύπου 0%, τα οποία περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης, συνήθως ασπαρτάμη (μαλτοδεξτρόζη ή σορβιτόλη) και μηδενική περιεκτικότητα σε λίπος.
Λόγω της μικρής επίδρασης στα επίπεδα γλυκόζης, χρησιμοποιούνται συχνά από διαβητικά άτομα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να ακολουθήσουν μια παρατεταμένη άσκηση ή βρίσκονται σε περίοδο που ακολουθούν κάποια δίαιτα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι:

*Το παγωτό είναι ένα ευπαθές προϊόν για αυτό και οι συνθήκες συντήρησής του θα πρέπει να είναι με ειδικές προδιαγραφές.

*Αν το παγωτό είναι συσκευασμένο, σίγουρα θα πρέπει να προσέχουμε μήπως έχει παραποιηθεί το σχήμα του.

*Αν είναι χύμα, σίγουρα το κουτάλι θα πρέπει να βρέχεται συνεχώς και να μην εκτίθεται η βιτρίνα στον ήλιο για την αποφυγή ανάπτυξης μικροοργανισμών.

Τέλος, υπάρχουν σύγχρονα παγωτατζίδικα που φτιάχνουν χειροποίητο παγωτό και χρησιμοποιούν αγνά υλικά όπως γάλα, φρέσκα φρούτα, ζάχαρη, χωρίς βούτυρα και κρέμες γάλακτος, και που σε ενημερώνουν επίσης για τις θερμίδες που περιέχει η κάθε γεύση. Αναζητήστε τα και απολαύστε τα χωρίς ενοχές!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts