Home BEAUTIFUL YOU Θέλω επειγόντως διακοπές!

Θέλω επειγόντως διακοπές!

Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού και… οι πολυπόθητες διακοπές είναι προ των πυλών! Πόσο μάλλον μια τέτοια χρονιά σαν κι αυτή με έναν εγκλεισμό διαρκείας, με πολύωρα ραντεβού μέσα από μια οθόνη και τη μικρή να φωνάζει «θέλω να δω τις φίλες μου!», τη στιγμή που έχεις στο νου σου ότι πρέπει να βγάλεις και το κοτόπουλο από το φούρνο και να σου χτυπάει το τηλέφωνο και είναι έξαλλος ο εργοδότης σου γιατί κόπηκε η σύνδεση του Μάκη και αυτό το ρημαδοπρότζεκτ δεν έφτασε ποτέ στον πελάτη και τώρα εσύ πρέπει να το βρεις στο χάος του πισί σου και να το στείλεις εντός πέντε λεπτών… φφφ… ναι, ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό φάνταζε το καλοκαίρι!

Και όμως είναι τώρα εδώ… Και πριν τα κλείσεις όλα και τραβήξεις σε άλλη γη, σε άλλα μέρη είτε κυκλαδίτικα, είτε στο ωραίο σου χωριό, οφείλω να μοιραστώ μαζί σου κάποια «tips» προς αποφυγή έντασης, νεύρων, απογοήτευσης και… κούρασης αντί ξεκούρασης, στις πολυπόθητές σου διακοπές. Διακοπές σημαίνει διακόπτω την καθημερινότητά μου, τη ρουτίνα, ρίχνω ρυθμούς, χαλαρώνω, αποφορτίζομαι και συνάμα φορτίζω μπαταρίες. Και επειδή αρκετές φορές θα μπεις στον πειρασμό να ανοίξεις τον υπολογιστή, ή τα emails σου και θα ξεκινήσεις να απαντάς, γιατί θα σε καταβάλλει το άγχος… Θέλω να διαβάσεις όσα ακολουθούν προσεκτικά.

Ακόμα κι αν φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγεις το στρες πριν το ταξίδι, δεν είναι δυνατόν να του επιτρέψεις να σε ακολουθήσει. Τι μπορεί να σε βοηθήσει εδώ; Καλή οργάνωση! Και οργάνωση θα πει να βάλεις κάτω όλα αυτά που πρέπει να γίνουν πριν φύγεις, να θέσεις προτεραιότητες του τι είναι σημαντικό και τι λιγότερο σημαντικό και… αναλόγως να κάνεις τα κουμάντα σου. Όσο θα ετοιμάζεις λοιπόν όλα αυτά, ξεκίνα παράλληλα να εξοικειώνεσαι με τον προορισμό που θα επισκεφτείς… Τι θες να δεις, που θες να φας, σε ποια νερά θες να κολυμπήσεις, τι δραστηριότητες μπορεί να κάνει ο μικρός. Προσοχή: Δε σου λέω να φτιάξεις to do list και να στρεσαριστείς περισσότερο, αλλά είναι πολύ καλύτερο να έχεις έστω μια σφαιρική εικόνα του τόπου και όλων όσων τον περιβάλλουν, παρά τελευταία στιγμή να αγχώνεστε οικογενειακώς και να δημιουργείται γκρίνια! 

Αφού λοιπόν οργανωθείς και αποκτήσεις εικόνα όλων των παραπάνω, προσπάθησε να εξοικειωθείς και με μια ακόμα ιδέα: Διακοπές σημαίνει αποσυνδέομαι από τα δίκτυα και συνδέομαι ξανά με τους ανθρώπους, τη φύση, το όλον. Εδώ, δε χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση των «γιατί»! Έρευνες έχουν δείξει ότι οι διακοπές ενισχύουν τους ανθρώπινους δεσμούς και βελτιώνουν την επικοινωνία. Επίσης, οι κοινές εμπειρίες και δραστηριότητες είναι και αυτές που θα σε συνδέσουν ακόμα περισσότερο με τους αγαπημένους σου. Ειδικά μετά από όλο αυτό που ζήσαμε… αυτό το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Last but not least… είναι πολύ οκ να θες να μοιραστείς μέσα από τα social media, θάλασσες, ακτές, ηλιοβασιλέματα και φαγητά, αλλά… ζήσε τα πρώτα! Πριν αρχίσεις να φωτογραφίζεις, βίωσε πραγματικά τη στιγμή, νιώσε την ομορφιά που ζεις, απόλαυσέ το. Μη ξεχνάς, το έχεις τόσο ανάγκη… Επίσης, μη ξεχνάς αυτό που είπαμε παραπάνω… Διακοπές σημαίνει «Διακόπτω τις συνήθειες και τη ρουτίνα μου». Και το ξέρεις καλά πόσο το αξίζεις!

Συνεχίστε ολόψυχα και… καλές διακοπές!

You Coach,

Μάρη Γαργαλιάνου

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts