Home WONDERLANDBOOKS XMAS STORIES | Δυο χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο που πρέπει να διαβάσετε!

XMAS STORIES | Δυο χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο που πρέπει να διαβάσετε!

by Ivi Chrysou Belesi

Xmas bed stories,  η νέα μας αγαπημένη συνήθεια που θέλω πολύ να μοιραστώ μαζί σας.

Όπως κάθε χρόνο μαζί με το δέντρο, τα λαμπάκια και τα στολίδια έκαναν την εμφάνισή τους και τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα βιβλία δημιουργώντας την χριστουγεννιάτικη βιβλιοθήκη μας. Αυτή τη χρονιά αποφασίσαμε με την μικρή να επιλέγει εκείνη ένα βιβλίο που θέλει να διαβάζουμε κάθε βράδυ, μιας και αρχίζει σιγά σιγά να διαβάζει ως πρωτάκι, να ξαπλώνουμε λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο και να απολαμβάνουμε την μαγεία των γιορτών και μέσω της φιλαναγνωσίας.

Δεν σας κρύβω πως όσο κουρασμένη και αν είμαι από το απαιτητικό πρόγραμμα της ημέρας απολαμβάνω πολύ και εγώ σαν παιδί την ανάγνωση των χριστουγεννιάτικων ιστοριών και χαίρομαι να δημιουργώ τέτοιες παιδικές αναμνήσεις στην κόρη μου.

Για την έναρξη λοιπόν αυτής της νέας περιόδου ανάγνωσης πριν τον ύπνο η μικρή επέλεξε τις πρώτες ημέρες δυο νέους τίτλους από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Οι επιλογές τίτλων: Ο Άγιος Βασίλης και οι Τρεις Αρκούδες & Το φαρδύ Πουλόβερ
Εκδόσεις : Μεταίχμιο
Ηλικία : Από 4 ετών

Τι πιο ωραίο και σημαντικό να μιλήσουμε και τις γιορτές στα παιδιά για την αξία της φιλίας και της αλληλεγγύης. Το φαρδύ Πουλόβερ είναι μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που μιλάει για την φιλία, την αλληλεγγύη και τα οφέλη της επαναχρησιμοποίησης. Παραμονή Χριστουγέννων, ο κύριος Αρκούδος ανακαλύπτει το πουλόβερ της γιαγιάς στη σοφίτα και αποφασίζει να το αξιοποιήσει όχι μόνο για να μην κρυώνει ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι. Μέσα από κάποια μέτρα υφάσματος και μαλλί σκορπάει αγάπη, θαλπωρή και καλύπτει τόσο τις δικές του όσο και τις ανάγκες των άλλων με το πιο άμεσο και ζεστό τρόπο…Αυτόν τον Αρκούδο αξίζει να τον γνωρίσετε με τα μικρά σας!

Το βιβλίο έχει εξαιρετική εικονογράφηση, εύκολο και κατανοητό λόγο και σχετικά μεγάλα γράμματα ώστε και ένα παιδάκι πρώτης Δημοτικού ή μεγαλύτερο να μπορεί να το διαβάσει εύκολα.

Ένα από αυτά τα κρύα βράδια των γιορτών αφήστε τον κύριο Αρκούδο να σας ζεστάνει με την ενσυναίσθηση του και τα δώρα που χαρίζει στην κυρία Σκαντζοχοιρίνα, την κυρία Ποντικίνα, τον κύριο Γρύλο και στους υπόλοιπους κατοίκους της γειτονίας του !

Και μετά την Παραμονή Χριστουγέννων που ο κύριος Αρκούδος φροντίζει να είναι πιο ζεστή και αγαπησιάρικη από ποτέ φεύγουμε για Παραμονή Πρωτοχρονιάς όπου ο Άγιος Βασίλης από υπερκόπωση ίσως δυσκολευτεί αυτή την χρονιά να επισκεφτεί όλα τα παιδάκια του κόσμου.

Στο βιβλίο Ο Άγιος Βασίλης και οι Τρεις Αρκούδες,  η κούραση του Άγιου Βασίλη τον οδηγεί να αναζητήσει ξεκούραση και ζεστασιά στο σπιτάκι των τριών αρκούδων με αποτέλεσμα να αποκοιμηθεί βαθιά και να κινδυνεύουν τα δώρα των παιδιών να μην παραδοθούν στην ώρα του όπως κάθε Πρωτοχρονιά. Τι θα συμβεί τελικά ; Ευτυχώς που υπάρχει το έξυπνο Αρκουδάκι και θα σώσει μάλλον την κατάσταση με τις κατάλληλες ενισχύσεις…Η ειδική ομάδα Παραμυθοδιασωστών με την Κοκκινοσκουφίτσα, τα τρία γουρουνάκια, τον Μπισκοτοάνθρωπο θα λάβει δράση και μετά από πολλές περιπέτειες και δυσκολίες θα καταφέρει να εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες των παιδιών και τα δώρα να παραδοθούν και στην Πίσω Περαχώρα στην ώρα τους!

Μια πολύ γλυκιά ιστορία που σκοπό έχει να αποδείξει τόσο την σημασία που έχει η ομαδικότητα για την επίτευξη ακόμα και της πιο δύσκολης αποστολής όσο και πως η μαγεία των Χριστουγέννων δεν χάνεται ακόμα και όταν ο Άγιος Βασίλης αποφασίσει να ρίξει έναν γρήγορο υπνάκο μόλις κάποιες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου!

Και τα δυο αυτά βιβλία αξίζει να τα προσθέσετε αυτή την χρονιά στην βιβλιοθήκη σας ή να τα χαρίσετε ως δώρα σε άλλους μικρούς αναγνώστες. Κυκλοφορούν σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο κατάστημα των Εκδόσεων Μεταίχμιο!

Και συνεχίζουμε με Xmas bed stories και την μαγεία των γιορτών …!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts