Home CHILD 8 διασκεδαστικά παιχνίδια για το αυτοκίνητο, για να μην σας ρωτάνε τα παιδιά κάθε λίγο και λιγάκι “Φτάνουμεεε;”

8 διασκεδαστικά παιχνίδια για το αυτοκίνητο, για να μην σας ρωτάνε τα παιδιά κάθε λίγο και λιγάκι “Φτάνουμεεε;”

by Alexandra Papadaki

Έφτασε επιτέλους η στιγμή που έχετε φορτώσει τα πάντα στο αυτοκίνητο, και ξεκινήσατε οδικώς για τον καλοκαιρινό σας προορισμό! Και ενώ δεν έχετε φτάσει ούτε καν στα πρώτα διόδια, ξεκινάει το πρώτο “Φτάνουμεεε;” από το στοματάκι του παιδιού σας! Δείτε πώς θα το απασχολήσετε παίζοντας μαζί του, επικοινωνώντας και τελικά, περνώντας όλοι ωραία στη διαδρομή!

Αυτά είναι 8 παιχνίδια που έπαιζα με την κόρη μου όταν ήταν μικρή, και σας προτείνω να δοκιμάσετε κι εσείς. Θα σας πω όμως και ένα μυστικό: Όσο περνάνε τα χρόνια, και το παιδί μεγαλώνει, αντί να το αφήνετε να χαζεύει στο κινητό, δοκιμάστε να προσαρμόσετε αυτά τα παιχνίδια στα νέα του ενδιαφέροντα- θα σας εκπλήξει το πόσο ωραία θα περάσετε!

Car games για το ταξίδι με το αυτοκίνητο: 

1. Διάβασε την πινακίδα:

Με τις πινακίδες των διερχόμενων αυτοκινήτων μπορείτε να παίξετε διάφορα, π.χ. να βρίσκετε από ποια πόλη είναι το αυτοκίνητο, να προσθέτετε γρήγορα τους αριθμούς ή να δημιουργείτε δικές σας λέξεις ή φράσεις με τα γράμματα της πινακίδας.

2. Βρες πρώτος τα καρπούζια:

Στην επαρχία οι πάγκοι των παραγωγών βρίσκονται παντού. Βάλτε στο μυαλό σας ένα φρούτο, όπως το καρπούζι ή το πορτοκάλι, και εντοπίστε το πριν το δουν οι άλλοι. Στους 10 πάγκους, βγαίνει ο νικητής.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με τα χρώματα των αυτοκινήτων, όπως το κόκκινο που δεν είναι τόσο συνηθισμένο ή με μία συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτου. Πόσα τέτοια αυτοκίνητα είδες; Ποιος είδε τα πιο πολλά;

3. Πάμε για πικ νικ:

Ο πρώτος παίκτης αρχίζει την πρόταση «Μια μέρα πήγα για πικ νικ και πήρα μαζί μου (εδώ πρέπει να πει ένα φρούτο ή φαγητό από Α) έναν ανανά». Ο δεύτερος παίκτης πρέπει να πει τη φράση από την αρχή και να συμπληρώσει ένα φρούτο ή φαγητό από Β κ.ο.κ. Όποιος κολλήσει, χάνει. Ή μπορεί να πάρει τη βοήθεια του κοινού, δηλαδή… του οδηγού!

4. Το δικό μας Ταμπού:

Με αφορμή τα μέρη από τα οποία περνάμε και τις εικόνες που βλέπουμε, βάζουμε λέξεις στο μυαλό μας και τις περιγράφουμε όπως στο Ταμπού, χωρίς δηλαδή να αναφέρουμε προφανείς λέξεις ή λέξεις-κλειδί. Τα παιδιά πρέπει να βρουν τη λέξη που ψάχνουμε, και στη συνέχεια να κάνουν το ίδιο με σας.

5. Αγαπημένα αινίγματα:

Τα παιδιά τα λατρεύουν! Αν δεν θυμάστε αρκετά, κλέψτε μερικά από το κινητό ή πάρτε μαζί σας ένα σχετικό βιβλιαράκι!

6. Γίνετε στιχουργοί:

Ξεκινήστε εσείς έναν στίχο και ζητήστε από τα παιδιά να τον συνεχίσουν κάνοντας ρίμα. Έχει πολλή πλάκα!

7. Παίξτε σινεμά:

Πείτε φράσεις που έχουν πει ή θα μπορούσαν να είχαν πει ήρωες παιδικών ταινιών και βρείτε ποιοι είναι αυτοί και ποια η ταινία. Θυμηθείτε, πότε την είδατε, πού είχατε πάει, και… αλήθεια ποιες καινούριες ταινίες θέλετε να δείτε;

8. Φτιάξτε σενάρια:

Δείτε το αυτοκίνητο που είναι δίπλα σας στα διόδια. Πατέρας, μητέρα, γιαγιά, μικρά παιδιά, κρεμασμένο σακάκι, ή φορτωμένο μέχρι πάνω αυτοκίνητο. Δώστε τους ρόλους, ονόματα, φτιάξτε ένα σενάριο με το πού πηγαίνουν, τι θα κάνουν, εάν είναι τσακωμένοι, πού πάνε κ.λπ.

Βάλτε φαντασία και θα δείτε για πότε τα παιδιά θα αφήσουν το τάμπλετ και θα γελάσουν με την καρδιά τους! Τι;! Φτάσαμε κιόλας; Ε, ναι!

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts