Home LIFE VIEW Συνειδητοποίησε και αποδέξου τη «σκοτεινή πλευρά» του εαυτού σου και θα δεις… Θα χάσει την καταστροφική δύναμη που διαθέτει!

Συνειδητοποίησε και αποδέξου τη «σκοτεινή πλευρά» του εαυτού σου και θα δεις… Θα χάσει την καταστροφική δύναμη που διαθέτει!

Όλοι οι άνθρωποι έχουν δύο πλευρές και ας μην το παραδέχονται…. Όπως και το νόμισμα έχει δύο όψεις έτσι και εσύ! Έτσι και οι άνθρωποι έχουν τη θετική και την αρνητική πλευρά του εαυτού τους, τη φωτεινή και τη σκοτεινή πλευρά, την άσπρη και τη μαύρη, την καλή και την κακή. Όμως, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δεν αποδέχονται, δεν «εξετάζουν», δεν αναλύουν και δεν παραδέχονται και τις δύο αυτές πλευρές τους και αυτό γιατί…. Γιατί φοβούνται να αντικρίσουν τη «σκοτεινή» τους πλευρά και δεν τολμούν να την αποκαλύψουν στους άλλους γύρω τους. Θα ρωτήσει κάποιος, μα και αυτή η πλευρά, έστω και αρνητική, δεν παύει να είναι κομμάτι και μέρος του εαυτού. «Γιατί, λοιπόν, να θέλει κάποιος να απωθήσει μέρος αυτού»;

Να ξέρεις ότι… Σε εκείνη την ‘‘μαύρη’’, ‘‘υπόγεια’’ και ‘‘θολή’’ πλευρά που οι περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν, κρύβονται τα πιο σκοτεινά μονοπάτια, οι πιο άγνωστες διαδρομές με τις πιο βαθιές ανασφάλειες να κυριεύουν και να κρατούν τα ηνία. Η σκοτεινή, αυτή, πλευρά που την έχεις και Εσύ, περιέχει τις βαθύτερες ανασφάλειές σου, τις μεγαλύτερες μυστικές επιθυμίες (όπως το να κάνεις κακό σε έναν συνάνθρωπό σου), τις φαντασιώσεις σου για εκδίκηση, την «πείνα» που έχεις για περισσότερη αποδοχή και προσοχή αλλά και τις υποψίες που έχεις για τους άλλους και δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να εκφέρεις ή να πιστέψεις ότι μπορεί και να ισχύουν.

Μην κρύβεσαι πίσω από τη σκιά του εαυτού σου…. Εκεί κρύβεται όλη σου η δύναμη!

Είναι αυτή σου η πλευρά που στοιχειώνει όλα σου τα όνειρα και κάνει την εμφάνισή της σε αδύναμες και δύσκολες στιγμές που μπορεί να έχεις όπως, όταν διανύεις μία περίοδο θλίψης, κατάθλιψης ή σε στιγμές ασυνήθιστου άγχους, ξαφνικής ανάγκης και ύποπτων σκέψεων. Επίσης, η «σκοτεινή» σου πλευρά μπορεί να βγει στην επιφάνεια λέγοντας αυθόρμητα σχόλια ή υπονοούμενα που μπορεί να κάνεις και μετά να μετανιώσεις, οδηγώντας τον ίδιο σου τον εαυτό σε μία αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Θυμήσου πόσες φορές έχεις κατηγορήσει τους άλλους για αυτές τις διαθέσεις που εσύ έχεις αλλά και για τη συμπεριφορά σου, που φυσικά και δεν φταίνε και επανέρχονται επειδή Εσύ δεν μπορείς να αντιληφθείς από πού πηγάζουν.

Μόνο μέσω της αυτογνωσίας μπορείς να βρεις τον τρόπο να ενοποιήσεις τη σκοτεινή πλευρά στη συνείδησή σου παραγωγικά και δημιουργικά. Σκοπός σου είναι εκτός από το να αποδεχτείς τη σκοτεινή σου πλευρά είναι και το να την ενοποιήσεις με την παρούσα προσωπικότητά σου! Έτσι, θα μπορείς να αξιοποιείς πιο ολοκληρωμένα τις έμφυτες δυνάμεις σου. Να θυμάσαι ότι… Το μοναδικό εμπόδιο είναι ο εαυτός σου! Όλα εξαρτώνται από τη νοητική κατάσταση και τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο. Μόνο η αλλαγή προοπτικής μπορεί να σε μετατρέψει από έναν παθητικό «μισθοφόρο» που πιθανόν να είσαι, σε έναν μαχητή με κίνητρο και δημιουργικότητα!

Αναγνώρισε, συνειδητοποίησε και εξέτασε τη σκοτεινή πλευρά του χαρακτήρα σου… Όταν καταφέρεις να τη ‘‘μεταφέρεις’’ στη συνείδησή σου, τότε είναι που θα χάσει τη καταστροφική της δύναμη!

Η σκοτεινή πλευρά που διαθέτεις, είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης… Και είναι κάτι που δεν μπορείς να αρνηθείς. Ασυνείδητα αναπτύσσεις το αντίθετο χαρακτηριστικό, με σκοπό να τελειοποιήσεις τη δημόσια εικόνα σου. Η αδυναμία που έχεις είναι το βασικό συστατικό της σκιάς σου, κάτι που κρύβεις και καταπιέζεις. Μην το κάνεις! Γιατί όσο πιο βαθιά η καταστολή, τόσο μεγαλύτερη και η «έκρηξη της σκιάς». Επομένως:

  • Αγκάλιασε τη σκιά σου.
  • Αποδέξου τη σκοτεινή σου πλευρά.
  • Αγάπησε τις ανασφάλειές σου.
  • Μέσα από κάθε επιτυχία, ανάλυσε τα συστατικά της.
  • Δες τα συναισθήματα που μολύνουν τις ιδέες και τις αποφάσεις σου.
  • Ανάπτυξε την αξία του εαυτού σου με βάση εσωτερικά κριτήρια.
  • Πάρε χρόνο πριν αντιδράσεις και εξέτασε με ηρεμία τι συνέπειες θα μπορούσε να έχει μία παρορμητική σου αντίδραση.
  • Μάθε να εξετάζεις σε βάθος τις συναισθηματικές σου αντιδράσεις, ώστε να εξαλείψεις όσες θεωρείς περιττές.

Να θυμάσαι… Όταν δεν γνωρίζεις καλά ένα μέρος του εαυτού σου, τότε αυτό μπορεί να κυριαρχήσει στη ζωή σου. Το άγνωστο πάντα θα σε φοβίζει, για αυτό δεν έχεις παρά να το κάνεις φίλο σου! Μόνο όταν αφιερώσεις χρόνο για να ανακαλύψεις το μέσα σου, τι κρύβεται μέσα σε αυτό και συνθέσεις το φως με το σκοτάδι, δηλαδή τη φωτεινή με τη σκοτεινή σου πλευρά, μόνο τότε θα μπορείς να δεις έναν ολοκληρωμένο και αυθεντικό εαυτό.

Χρειάζεται να δημιουργήσεις μεγαλύτερη ενέργεια για να καταφέρεις να υποτάσσεις τη σκοτεινή σου πλευρά, γιατί μέσα σε αυτή βρίσκεται μέρος του αληθινού σου εαυτού!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts