Home FAMILY & HOME #Cooking Class #10_november_19 |Αλμυρά pancakes με λουκάνικα

#Cooking Class #10_november_19 |Αλμυρά pancakes με λουκάνικα

by Business Mum

#Cooking Class #10_november_19

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα κα χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά , αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας!

Η Κυριακή θέλει  pancakes αλλά pancakes αλμυρά με λουκάνικα.

Για τα pancakes θα χρειαστούμε :

  • 1 αβγό
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 60 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • βούτυρο, για τηγάνισμα
  • 100 γρ. λουκάνικα, Φρανκφούρτης κομμένα σε λεπτές ροδέλες

Για το σερβίρισμα

  • αβγά, τηγανιτά

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της συνταγής. Το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αυγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή με ένα κουτάλι.
  • Μετά προσθέτουμε όλα τα στερεά. Το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε μόνο μια φορά και το αφήνουμε να φουσκώσει.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά χωρίς να κάψει.
  • Λαδώνουμε λίγο το τηγάνι.
  • Βάζουμε από μια γεμάτη κ.σ. από το μείγμα και με προσοχή την αφήνουμε μέσα στο τηγάνι και από πάνω πιέζουμε μερικές από τις ροδέλες λουκάνικα.
  • Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα και τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  • Επαναλαμβάνουμε για κάθε pancake.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να τρίψουμε από πάνω παρμεζάνα και λίγο θυμάρι ή να αντικαταστήσουμε το λουκάνικο με μπέικον ή την παρμεζάνα με κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
  • Σερβίρουμε με τηγανητά αυγά!

Tip

Αν προσθέσουμε στην ίδια συνταγή για τα pancakes λίγο παραπάνω ζάχαρη, συνολικά 3-4 κ.γ.,  φτιάχνουμε γλυκές τηγανίτες!

Πηγή: H συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη!

Related Posts

Leave a Comment