Home FAMILY & HOME #Cooking Class #9_november_19| Φιλέτο κοτόπουλο πανέ στον φούρνο

#Cooking Class #9_november_19| Φιλέτο κοτόπουλο πανέ στον φούρνο

by Business Mum

#Cooking Class #9_november_19.

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα κα χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά , αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας!

Σάββατο και θέλετε κάτι γρήγορο αλλά γευστικό για όλη την οικογένεια; To φιλέτο κοτόπουλο πανέ στον φούρνο είναι η τέλεια ιδέα για μεσημεριανό Σαββάτου.

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή μας είναι:

  • 200 γρ. πάνκο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 70 γρ. ξινόγαλο
  • 700 γρ. κοτόπουλο, φιλέτo

Για το σερβίρισμα

  • 250 γρ. λαχανικά, βραστά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πρέζα ρίγανη, αποξηραμένη

 Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη. 
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πάνκο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. 
  • Σε ένα δεύτερο μπολ σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε. 
  • Βουτάμε τα φιλέτα στο μείγμα των αβγών και στη συνέχεια τα πανάρουμε με το μείγμα του πάνκο φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς τα φιλέτα από το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε τα παναρισμένα φιλέτα στο ταψί και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.  
  • Οσο ψήνονται τα φιλέτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα βραστά λαχανικά και το ελαιόλαδο. 
  • Αφαιρούμε τα φιλέτα από τον φούρνο και σερβίρουμε με τα βραστά λαχανικά και το γιαούρτι. 
  • Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment