Home HOMEFOOD #Cooking Class #1_january_20 Ξεκινάμε τη χρονιά με γευστικό και υγιεινό πρωινό, Αβοκάντο τοστ με αυγά scrambled

#Cooking Class #1_january_20 Ξεκινάμε τη χρονιά με γευστικό και υγιεινό πρωινό, Αβοκάντο τοστ με αυγά scrambled

by Businessmum.gr

#Cooking Class #1_january_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας και τις γιορτινές ημέρες!

Ας ξεκινήσουμε την χρονιά με ένα διαφορετικό, γευστικό και υγιεινό πρωινό!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τα αυγά

  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα

Για τα τοστ

  • 2 φέτες ψωμί
  • 1 αβοκάντο
  • λίγες σταγόνες χυμό λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Για τα αυγά

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή με ένα σύρμα χειρός.
  • Όταν βράσει η κρέμα, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι, και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ή μία μαρίζ για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά. Προσέχουμε να μην παραψήσουμε τα αυγά.
  • Τέλος, προσθέτουμε –εκτός φωτιάς– το βούτυρο και το σχοινόπρασο, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφαιρούμε από το τηγάνι.

Για τα τοστ

  • Φρυγανίζουμε ελαφρά το ψωμί και μοιράζουμε από πάνω τα αυγά.
  • Αφαιρούμε το κουκούτσι από το αβοκάντο. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, αφαιρούμε τη σάρκα από το αβοκάντο και πετάμε τη φλούδα.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και το μοιράζουμε πάνω από τα αυγά με λίγο χυμό λάιμ, αλάτι, και πιπέρι.
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Tip

Καλό θα ήταν να έχουμε φροντίσει να αγοράσουμε τα αβοκάντο μας περίπου μία εβδομάδα πριν τα χρησιμοποιήσουμε, ούτως ώστε να προλάβουν να ωριμάσουν φυσικά.

Εάν θέλουμε, μπορούμε να λιώσουμε το αβοκάντο με το πιρούνι μας, να το αναμείξουμε με λίγο λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, και να το βάλουμε πάνω από τα αυγά.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts