fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #27_February21 | Πίτσα καπρέζε

#Cooking Class #27_February21 | Πίτσα καπρέζε

by Business Mum

#Cooking Class 27_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 500 γρ. ντομάτες
  • 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, σε μπάλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα. 
  • Κόβουμε τις ντομάτες στα 4, ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε στο μπολ το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. 
  • Αδειάζουμε όλα τα υλικά του μπολ σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και κρατάμε τους χυμούς σε ένα μπολ. Αυτή είναι η σάλτσα μας.
  • Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200ο C στον αέρα.
  • Στρώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. με λαδόκολλα και απλώνουμε την έτοιμη ζύμη πίτσας. 
  • Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα πάνω στη ζύμη της πίτσας ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και τα απλώνουμε πάνω από τη σάλτσα. 
  • Διπλώνουμε τις άκρες του ζυμαριού προς τα μέσα ώστε να φτιάξουμε τον κόθρο. 
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη της πίτσας. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.

 

Related Posts

Leave a Comment