Home BEAUTIFUL YOU Γιατί ο αθλητισμός είναι το καλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου!

Γιατί ο αθλητισμός είναι το καλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου!

«Δεν μπορώ… άσε βαριέμαι», «Πωω, πού να τρέχω τώρα, θα καθίσω στον καναπέ, να φάω κάτι και να δω καμιά ταινία», «Τελικά δεν θα γραφτώ στο γυμναστήριο, είναι περιττά έξοδα, δεν έχω χρήματα, καλύτερα να βγω το βράδυ για ένα φαγητό ή ποτό» ή «Άσε, θα πάω μόνο ένα τρίμηνο πριν το καλοκαίρι για να βγω “φέτες” και μετά θα το σταματήσω, σιγά!» και άλλες πολλές δικαιολογίες που σίγουρα έχεις πει ο ίδιος για το γυμναστήριο ή έστω έχεις ακούσει από άλλους. 

Προπονήσου σαν να μην έχεις κερδίσει ποτέ… Αγωνίσου σαν να μην έχεις χάσει ποτέ!  

Αρκετοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι η γυμναστική έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση, κυρίως, δίνοντας βαρύτητα στον εξωτερικό κόσμο και παρά στον εσωτερικό και ψυχικό κόσμο. Όμως, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει, αν όχι όλοι, έστω ο περισσότερος κόσμος να καταλάβει ότι όλο αυτό το σκεπτικό είναι μία λανθασμένη νοοτροπία, γιατί η έννοια του αθλητισμού δεν έχει γίνει κατανοητή και μερικές φορές ακόμη και εσύ ο ίδιος μπορεί να μην ξέρεις τον λόγο που γυμνάζεσαι…. Και απλά να γυμνάζεσαι για να πεις, «εντάξει πήγα και εγώ εκεί, έκανα αισθητή την παρουσία μου». Δεν είναι έτσι, όμως, και θα καταλάβεις (ή μπορεί και όχι) πιο κάτω το γιατί, και ίσως τότε να καθίσεις και αναλογιστείς τι είναι τελικά ο αθλητισμός, τι μου προσφέρει ή τι θα μπορούσα να αλλάξω για να τον αγαπήσω τελικά…

Πρώτα γυμνάζονται η ψυχή και το μυαλό, και μετά το κορμί!

Ο αθλητισμός είναι ζωή! Αυτό απαντάω όταν με ρωτάνε «Τι είναι για σένα ο αθλητισμός;» και πραγματικά το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Ο αθλητισμός είναι από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει και είναι από τα καλύτερο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου. Είναι κάτι για το οποίο νιώθω περήφανη που το έχω στη ζωή μου και το συνιστώ και σε σένα ανεπιφύλακτα, καθώς τα οφέλη είναι πολλαπλά, θετικά και θωρακίζει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία του ατόμου.

Ο αθλητισμός ενδυναμώνει την ομαλή γνωστική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη ενός ατόμου και βασίζεται σε αξίες που θα σε πρεσβεύουν σε όλη σου τη ζωή.

Να θυμάσαι ότι ο αθλητισμός:

  • Σε μαθαίνει να έχεις θέληση, πείσμα, υπομονή
  • Σε διδάσκει να πειθαρχείς και να οργανώνεις τον εαυτό σου
  • Σε βοηθάει να συνυπάρχεις με διαφορετικές προσωπικότητες και να έχεις αυτοσυγκέντρωση
  • Σου βελτιώνει την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και τη διάθεσή σου
  • Ελαττώνει το στρες
  • Βελτιώνει τον ύπνο
  • Αποτελεί πηγή εκτόνωσης και ευχαρίστησης
  • Σε μαθαίνει να έχεις στόχους και να προσπαθείς για να «κατακτήσεις» κάτι
  • Ενισχύει την ανάπτυξη του εγκεφάλου
  • Αυξάνει την ευφυΐα

Οι αποτυχημένοι τα παρατάνε μόλις αποτύχουν. Οι νικητές αποτυγχάνουν μέχρι να τα καταφέρουν!

Πριν πεις ότι δεν μπορείς, δεν προλαβαίνεις ή ότι ο χρόνος σου είναι ελάχιστος, θυμήσου ότι όποιος θέλει, βρίσκει έστω και λίγο χρόνο για να κάνει αυτό που αγαπάει πραγματικά. Οπότε, για να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, αρχικά, θα πρέπει να αγαπήσεις το κομμάτι που λέγεται αθλητισμός και έπειτα να βρεις αυτό που σου αρέσει, που σε κάνει να ‘‘ξεφεύγεις’’ και εκείνο το κάτι που για μία ώρα ξεχνάς τα πάντα.

Στην αρχή, σίγουρα θα συναντήσεις κάποιες δυσκολίες, αλλά εκεί είναι που δεν πρέπει να τα παρατήσεις! Εκεί είναι που θα πρέπει να έχεις θέληση, υπομονή, πείσμα και οριοθέτηση για να μπορέσεις να πετύχεις ό,τι στόχο (ους) έχεις βάλει. Ξεκίνα και κάνε καλύτερη τη ζωή σου!

Να θυμάσαι…. Οι Νικητές δεν τα παρατάνε ποτέ!

Κάνε το βήμα, δούλεψε σκληρά και δεν θα χάσεις! Να είσαι ήρωας του εαυτού σου!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts