Home BEAUTIFUL YOU Positive mindset: Από τη θεωρία στην πράξη

Positive mindset: Από τη θεωρία στην πράξη

«Δες τη θετική πλευρά της ζωής, μπορείς!», «Μην είσαι κατσούφα, αύριο θα είναι μια καινούρια μέρα! Πωπω… δεν έχεις καθόλου positive mindset», «Χαμογέλα λίγο βρε παιδάκι μου, όλο μισοάδειο το βλέπεις το έρμο το ποτήρι!». Τα ακούς μια, τα ακούς δυο και το μόνο που αισθάνεσαι είναι ένα «Σοβαρά τώρα;». Ναι σοβαρά, ζούμε στη εποχή της φούσκας της θετικότητας, μα σας φέρνω καλά νέα: Η μπογιά της θα περάσει και θα ηρεμήσουμε!

Ένας από τους μέντορές μου, είχε κάνει έναν πολύ ωραίο παραλληλισμό κάποτε σχετικά με τη διαφορά που έχει η γνώση με την επίγνωση. Στο παράδειγμά του, αναφέρει έναν πνευμονολόγο, ο οποίος λέει στους ασθενείς του ότι το κάπνισμα είναι κακό, μα ο ίδιος καπνίζει. Ναι, γνωρίζουμε ότι το positive mindset με ότι συνεπάγεται μας κάνει καλό, κατά πόσο όμως το έχουμε υιοθετήσει όταν «μπουκώνουμε» διαρκώς τους άλλους με πίεση προκειμένου να δουν τη ζωή θετικά;

Το positive mindset, είναι κάτι πολύ παραπάνω από εμπνευστικά quotes

Το positive mindset, είναι κάτι πολύ παραπάνω από εμπνευστικά quotes, από το πώς βλέπεις το ποτήρι και άλλα τέτοια ωραία. Το positive mindset είναι τρόπος ζωής. Ένας τρόπος ζωής με ενδιαφέρον που έχει να μας προσφέρει πολλά. Το positive mindset στο παράδειγμα με το ποτήρι, είτε είναι μισοάδειο, είτε μισογεμάτο, αν πέσει κάτω, δε θα γουρλώσει τα μάτια, αντίθετα θα πει «Δεν πειράζει, θα πάρω καινούριο!», ή «Έχω κι άλλα, μείον ένα ποτήρι είμαστε, σιγά!» Το positive mindset μένει στη στιγμή συνειδητά, τη βιώνει σε όλο της το μεγαλείο χωρίς να περνά σε ερμηνείες για το αν η στιγμή είναι καλή, ή κακή.

Σκεφτείτε ένα παράδειγμα μέσα από την καθημερινότητά σας

Σκεφτείτε ένα παράδειγμα μέσα από την καθημερινότητά σας Πρέπει να πάτε σε μια εκδήλωση που κάνει η δουλειά σας. Δεν έχετε καθόλου όρεξη να συναναστραφείτε και εκτός δουλειάς ορισμένους συναδέλφους, θα προτιμούσατε να μείνετε σπίτι με την οικογένειά σας, είτε να δείτε την κολλητή σας. Σε «κόντρα» όλων αυτών, ετοιμάζεστε, φοράτε και το νέο σας φόρεμα και πηγαίνετε. Τριγύρω σας χαμόγελα, έντονο networking και σφιχτές χειραψίες.

«Έπρεπε να μείνω σπίτι με το Γιώργο και τη μικρή. Θα έλεγα ότι είμαι άρρωστη και τι θα γινόταν… Θα φτιάχναμε το παζλ που πήραμε και θα περνούσαμε ωραία συν ότι θα ήμουν με τις πιτζάμες μου. Φφφ, βαριέμαι. Κοίτα τη Τζένη πως κάνει που ήρθε το αφεντικό, μη χάσει να πάει να του γεμίσει το ποτήρι! Έλεος. Εντάξει, βέβαια ο χώρος είναι πολύ ωραίος, τώρα που κοιτάζω καλύτερα, βάλανε και μπαλόνια… Ωχ, έρχεται η Τζένη. Πωπω… και δε σταματάει να μιλάει, πάλι θα πονέσει το κεφάλι μου, φφφ…» Γεια σου Τζένη, στις ομορφιές σου!

Τι θα συνέβαινε αν όλα τα παραπάνω δεν υπήρχαν στο κεφάλι σας;

Τι θα συνέβαινε αν όλα τα παραπάνω δεν υπήρχαν στο κεφάλι σας; Πως θα ήταν η ψυχολογία σας αν απλά παρατηρούσατε τους ανθρώπους, τα χαμόγελα, το χώρο, τις χειραψίες και το networking, χωρίς καμία κριτική και βιώνατε απλά τη στιγμή συνειδητά; Τι θα συνέβαινε αλήθεια αν ξεκινούσατε απαλλαγμένη από τις όποιες σκέψεις να συζητάτε με τη Τζένη; Που ξέρετε, μπορεί κάτι που θα σας έλεγε να σας εξέπληττε! Μήπως όλα θα αποκτούσαν ξαφνικά περισσότερο νόημα και ενδιαφέρον; Αν απλά μένατε στη στιγμή; Υπενθυμίζω, ήταν δική σας επιλογή να πάτε στην εκδήλωση παρά τις όποιες δεύτερες σκέψεις!

Η βασική αρχή του positive mindset είναι η ευγενής, χωρίς κριτική βίωση του απόλυτου τώρα.

Η βασική αρχή του positive mindset είναι η ευγενής, χωρίς κριτική βίωση του απόλυτου τώρα. Και τι μας βοηθά σε αυτό; Η παραμονή στη στιγμή, χωρίς συναισθηματικές προβλέψεις, η παρατήρηση και η ανοιχτή στάση στα πράγματα και την πραγματικότητα που ζούμε πάντα στο τώρα. Έχουμε να πούμε πολλά σχετικά με το positive mindset και το πώς θα το καθιερώσουμε στη ζωή μας πρακτικά. Επιφυλάσσομαι!

Συνεχίστε ολόψυχα!

Your Coach,

Μάρη Γαργαλιάνου

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts