Home EDITORIAL Gingerbread House | Το χριστουγεννιάτικο μπισκοτοσπιτάκι που θα λατρέψουν τα παιδιά σας

Gingerbread House | Το χριστουγεννιάτικο μπισκοτοσπιτάκι που θα λατρέψουν τα παιδιά σας

by Businessmum.gr

Μεγάλη ποικιλία από εντυπωσιακά, ευφάνταστα και νόστιμα μπισκοτοσπιτάκια σίγουρα βρίσκει κανείς στα ζαχαροπλαστεία αυτές τις γιορτινές ημέρες! Το να τα φτιάξεις όμως ένα χριστουγεννιάτικο μπισκοτοσπιτάκι παρέα με τους μικρούς σου βοηθούς στην κουζίνα του σπιτιού έχει άλλη αξία, ενώ είναι και μια αφορμή να μοιραστείτε ποιοτικό χρόνο! Τι λέτε; Πάμε να φτιάξουμε το πιο όμορφο και νόστιμο gingerbread house;

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 225 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 2 κ.σ. τζίντζερ
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. γαρίφαλο
  • 300 γρ. μέλι
  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το royal icing

  • 2 ασπράδια, από μεσαία αβγά
  • 480 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

  • ζαχαρωτά
  • βρώσιμη χρυσόσκονη
  • ζάχαρη άχνη

Πώς φτιάχνουμε το μπισκοτοσπιτάκι μας:

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά για να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.
  • Βάζουμε το τζίντζερ, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα και τα προσθέτουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Αδειάζουμε τη ζύμη και γεμίζουμε την ειδική φόρμα σιλικόνης. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να δώσουμε το αντίστοιχο σχήμα της φόρμας.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.

Για το royal icing

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα.
  • Μόλις αρχίσει να δένει το μείγμα προσθέτουμε σε δόσεις τον χυμό λεμονιού.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Συνθέτουμε το σπίτι ενώνοντας τις άκρες του με το royal icing.
  • Σερβίρουμε με τα ζαχαρωτά και την άχνη με τη βρώσιμη χρυσόσκονη.

Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts