Home WONDERLANDBOOKS Xmas Books Special | Τα ωραιότερα Παραμύθια για παιδιά που αγαπούν τη Μυθολογία!

Xmas Books Special | Τα ωραιότερα Παραμύθια για παιδιά που αγαπούν τη Μυθολογία!

| Και γιατί αξίζει να τους τα κάνετε δώρο φέτος στις γιορτές!

Επιτέλους, έφτασαν τα Χριστούγεννα!“. Αυτή ήταν (και είναι ακόμα), η πρώτη μου σκέψη με το που έμπαινε ο Δεκέμβριος! Η ανυπομονησία και η χαρά μου ήταν απερίγραπτη, καθώς μετρούσα αντίστροφα μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα στολίζαμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, θα φτιάχναμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα, θα καθόμασταν όλοι μαζί και θα βλέπαμε Χριστουγεννιάτικες ταινίες, μα πάνω από όλα η στιγμή που θα άνοιγα τα δώρα που βρίσκονταν κάτω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο!

Η μαμά μου, ανάμεσα στα δώρα που μου πρόσφερε τα Χριστούγεννα, είχε καθιερώσει να συμπεριλαμβάνονται 2-3 Παιδικά Παραμύθια Μυθολογίας, τα οποία λάτρευα! Πίστευε ότι ο μοναδικός τρόπος για να αγαπήσω, να καταλάβω, και να μην πάρω με ‘‘κακό μάτι’’ μελλοντικά την Ιστορία, είναι μέσα από τις ιστορίες που περιγράφονται στους μύθους.

Αν με ρωτήσετε, όντως είχε δίκιο, και όντως τα κατάφερε. Αν χρωστάω σε κάποιον την αγάπη που έχω για τη Μυθολογία και ύστερα, την αγάπη που απέκτησα για την Ιστορία, αυτή είναι η μαμά μου! Χάρη σε αυτά τα Παραμύθια Μυθολογίας που συνήθιζε να μου αγοράζει όταν ήμουν παιδί, κατάφερε να με βοηθήσει να κατανοήσω καλύτερα την Ιστορία και τις Παραδόσεις του αρχαίου πολιτισμού μας και να μπορέσω πιο εύκολα να μάθω την Ιστορία που μας δίδασκαν στο σχολείο.

Τα Παραμύθια Μυθολογίας με βοήθησαν να καλλιεργήσω τη φαντασία μου, αφού μέσα από τις εικόνες τους με ταξίδευαν σε έναν άλλο κόσμο, στον μαγευτικό κόσμο τις Αρχαιότητας.

Το περιεχόμενό τους, που με έκανε τόσο να τα αγαπήσω, ταυτόχρονα με οδήγησε να θέλω να αποκτήσω και άλλα αντίστοιχα παραμύθια και ύστερα βιβλία, ώστε να μπορέσω να μάθω περισσότερες πληροφορίες για τους αγαπημένους μου ήρωες. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και η πρώτη μου σχέση με το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων. Μια σχέση βαθιάς αγάπης η οποία με ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

Και αν υπάρχει κάτι που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι με βοήθησε σε όλα μου τα μαθητικά χρόνια, καλλιεργώντας τη φαντασία μου και εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιό μου.

Σας τα αναφέρω, λοιπόν, όλα αυτά γιατί θέλω να σας προτείνω να κάνετε και εσείς αυτό που έκανε η δική μου η μαμά. Να επενδύσετε, δηλαδή, αυτές τις γιορτές στα Παιδικά Παραμύθια με θέμα τη Μυθολογία! Εκτός από τα παιχνίδια, τα ρούχα και οτιδήποτε άλλο σκοπεύετε να κάνετε δώρο στα παιδιά σας, σας προτείνω να εντάξετε και 1-2 (για αρχή, και όταν δείτε ανταπόκριση και παραπάνω), Παραμύθια Μυθολογίας.

Τα Παραμύθια Μυθολογίας είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να φέρετε τα παιδιά σας σε μια πρώτη επαφή με τον κόσμο της Αρχαιότητας, να τους ‘‘εξηγήσετε τα ανεξήγητα’’, να τα βοηθήσετε να ταξιδέψουν και να δημιουργήσουν μια πρώτη σχέση με τον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

Κάτι όμως που πρέπει να προσέξετε είναι ο τρόπος που θα τα παρουσιάσετε στους μικρούς μας φίλους. Ο στόχος μας είναι τα παιδιά να καταφέρουν μέσα από τα Παραμύθια της Μυθολογίας να αγαπήσουν τους Μυθολογικούς Ήρωες όπως αγαπούν τους ήρωες των κινουμένων σχεδίων. Μόνο έτσι, η προσπάθειά μας θα έχει αποτέλεσμα και θα μπορέσουν να δουν τα Παραμύθια Μυθολογίας (συνάμα και τα βιβλία) ως ένα ταξίδι στο μαγικό παλάτι του της Μυθολογικής DISNEY!

Θα ήθελα να σας δώσω μια ακόμη συμβουλή για να γίνει πιο αποτελεσματικό όλο αυτό: Σήμερα, (κάτι το οποίο εγώ στα δικά μου παιδικά χρόνια δεν είχα), υπάρχει μια πληθώρα με Επιτραπέζια Παιχνίδια τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με τα Μυθολογικά Παραμύθια ώστε να τα λατρέψουν πιο εύκολα τα παιδιά σας! Ενδεικτικά αναφέρω τη σειρά παιχνιδιών της Playmobil History, η οποία περιλαμβάνει όλες τις φιγούρες των Θεών του Ολύμπου καθώς και διάφορα άλλα σετ με μυθολογικούς ήρωες (Οι άθλοι του Ηρακλή, Ο Αχιλλέας Και Ο Πάτροκλος, ο Οδυσσέας και η Κίρκη, ο Μέγας Αλέξανδρος, κ.ά.).

Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ:

Η σειρά «Μικρή μυθολογία» από τους ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟ και ΜΗΤΡΟΥΣΗ ΣΩΤΗΡΗ, από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, (για ηλικίες 2-4, 5-6).

Η σειρά «Γνωρίζω τη μυθολογία» από τους ΜΠΑΜΠΕΤΑ ΙΩΑΝΝΑ και ΤΣΙΛΗ ΘΑΝΟ, από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, (για ηλικίες 2-4, 5-6, 7-8).

Ο ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ από τον ΤΣΙΑΓΚΟ ΤΖΕ ΜΟΡΑΪΣ, και τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, (για ηλικίες 7-8, 9-11, 12-13).

Η σειρά «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ- ΜΕ ΑΦΗΓΗΣΗ» των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ (για ηλικίες 3-4).

Η σειρά με τα Μυθολογικά παραμύθια των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (για παιδιά από 4 ετών και άνω).

Αρχαίο Θέατρο-Ήρωες και ηρωίδες που έγιναν ποίηση, της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΕΡΒΗ, από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, (για παιδιά από 10 ετών και άνω).

Ιλιάδα και Οδύσσεια: Κορίτσια που έγιναν μύθος, της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΕΡΒΗ, από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, (για παιδιά από 7 ετών και άνω).

Τέλος, θέλω να αναφέρω άλλο ένα διαμαντάκι, το οποίο απευθύνεται στους… μεγάλους λάτρεις της μυθολογίας:

«ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ», από τις εκδόσεις KAKTOΣ, του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου, εμπνευστή και δημιουργό του διαδικτυακού project «The Mythologist», που έχει ως στόχο την επικοινωνία της μυθολογίας και της αρχαιολογίας στο ευρύ κοινό! (σ.σ. θα σας πω σύντομα περισσότερα…) 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts