Home BEAUTIFUL YOU 4 σημαντικά tips για να παραμείνουμε υγιείς στη χειμερινή καραντίνα.

4 σημαντικά tips για να παραμείνουμε υγιείς στη χειμερινή καραντίνα.

Κι ενώ βιώνουμε μια δεύτερη φάση χειμερινής πια καραντίνας λόγω της τρέχουσας κατάστασης δε θα πρέπει να αφήσουμε να μας πάρει από κάτω αντιθέτως θα πρέπει ακόμη κι αν η καθημερινότητα μας αλλάζει και πάλι, να προσαρμοστούμε στις συνθήκες ξανά και να παραμείνουμε υγιείς.

Αναμφισβήτητα θα πρέπει να διατηρήσουμε το βάρος μας ίσως και να χάσουμε το περιττό διότι το αντίθετο θα σήμαινε ενόχληση στην ανοσιακή απάντηση του οργανισμού μας βιώνοντας έτσι κι αλλιώς μια πολύ επίφοβη και επισφαλής κατάσταση για την υγεία μας.

#1. ΤΡΩΜΕ φρούτα και λαχανικά ΕΠΟΧΗΣ.
Καταναλώνουμε παραπάνω βιταμίνη C. Η βιταμίνη C είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση. Η βιταμίνη αυτή έχει την ικανότητα να παράγει το υπεροξείδιο του υδρογόνου το οποίο σκοτώνει ιούς και βακτήρια και επιπλέον εξαιτίας της αντιοξειδωτικής της δράσης, σύμφωνα με μελέτες της Mayo Clinic, προστατεύει τους ιστούς από τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την εκδήλωση του οξειδωτικού στρες και που αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε εκφυλισμό και βλάβη των κυττάρων ,σε διάφορες λοιμώξεις και παθήσεις. Την έχουμε ανάγκη ακόμη πιο πολύ τώρα ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό μας ενάντια στη δράση του Κορωνοΐου.Τη βρίσκουμε κυρίως στα ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ, στα ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, στα ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ, στις ΠΙΠΕΡΙΕΣ, στα ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΛΛΩΔΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.

#2. ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ τα 3Α στη διατροφή μας.
Τώρα που αυξάνεται ο χρόνος μέσα στο σπίτι αναπόφευκτα καταναλώνουμε παραπάνω τρόφιμα. Γι αυτό δίνουμε βάση στην ποιότητα και την ποσότητα. Αποφεύγουμε το ΑΛΕΥΡΙ (θα προτιμήσουμε το ολικής) γιατί μην ξεχνάμε πως ο περίσσιος υδατάνθρακας θα μετατραπεί σε λίπος. Αποφεύγουμε την ΑΣΠΡΗ ΖΑΧΑΡΗ καθώς αφού και η ίδια αποτελεί απλό υδατάνθρακα δε μας δίνει κανένα θρεπτικό συστατικό και το παραπάνω θα μετατραπεί σε λίπος όποτε προτιμάμε μέλι ή στέβια με μέτρο. Και τέλος περιορίζουμε το ΑΛΑΤΙ γιατί αφενός οδηγεί σε κατακράτηση υγρών και αφετέρου σε υπέρταση.

#3. ΑΣΚΗΣΗ παντού.
Μπορεί να μας περιόρισαν ωστόσο δικαιολογία δεν υπάρχει! Με τον αριθμό 6., βγαίνουμε έξω για την αερόβια προπόνηση μας, τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο ,3 φορές την εβδομάδα 30’-40’ και στο σπίτι αν δε μπορούμε μόνοι μας ακολουθούμε 2 φορές την εβδομάδα ένα δυναμικό πρόγραμμα pilates, Yoga ή με βάρη on line coaching!! Επίσης να μην ξεχνάμε τις ορμόνες ευεξίας που εκκρίνονται κατα την άσκηση(επινεφρινη-νορεπινεφρινη) και η σεροτονίνη που βελτιώνει τη διάθεση.

#4. ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ.
Τώρα που ο καιρός αλλάζει και χειμωνιάζει εκτός από το διαχρονικό νερό, πολύ καλή ιδέα είναι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ και το ΡΟΦΗΜΑ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ με εξαιρετικές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις αλλά και οι χορτόσουπες με λαχανικά εποχής(μπρόκολο,κουνουπίδι,καροτο,κίτρινη κολοκύθα..) που εκτός από την ενυδάτωση που μας προσφέρουν επωφελούμαστε και από την δράση της βιταμίνης C που περιέχουν.´Ενας καλά ενυδατωμένος οργανισμός είναι πιο ξεκούραστος ,με περισσότερη ενέργεια και με ενισχυμένο ανοσοποιητικό.

Ευελπιστούμε αυτός ο περιορισμός να λάβει σύντομα τέλος ωστόσο είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε την υγεία μας και την ψυχολογία μας σε υψηλά επίπεδα για να περάσει όσο πιο ανώδυνα και ποιοτικά γίνεται.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts