Home BEAUTIFUL YOUFITNESS Κυτταρίτιδα και 5 τρόποι να απαλλαγούμε από αυτή !

Κυτταρίτιδα και 5 τρόποι να απαλλαγούμε από αυτή !

Για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας ενοχοποιούνται πολλοί παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι η περίσσεια οιστρογόνων κι αυτός είναι ένας λόγος που εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες. Τα οιστρογόνα ,ενεργοποιούν τους ιστούς και οδηγούν στη συγκράτηση του νερού. Η κακή κυκλοφορία του αίματος αλλά κυρίως της λέμφου μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών και κατά συνέπεια στη δημιουργία της όψης φλοιού πορτοκαλιού, της κυτταρίτιδας.

Επίσης, σε ορμονικό επίπεδο η ινσουλίνη φαίνεται να παίζει κ αυτή το ρόλο της στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας μέσω της ανισορροπίας στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Γι’ αυτό κι εκείνοι που παρουσιάζουν κάποια μορφή διαβήτη έχουν αυξημένη πιθανότητα εμφάνισής της.

Άλλοι παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνισή της είναι το φύλο, η ηλικία καθώς μεγαλώνοντας το σώμα μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο(βασική πρωτείνη που υποστηρίζει την εμφάνιση ομαλής κ λείας επιδερμίδας), οι ορμονικές διαταραχές και το υπερβολικό βάρος καθώς η μεγάλη συσσώρευση αριθμού λιποκυττάρων μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνισή της.

Επίσης το στρες, η κακή ενυδάτωση των ιστών και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και άσκησης μπορούν να προκαλέσουν το αποτέλεσμα αυτό.

Δεδομένου λοιπόν ότι τα γονίδια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας, θα λέγαμε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει καμιά μαγική θεραπεία που να οδηγεί στην εξαφάνισή της. Ωστόσο, ακολουθώντας 5 σημαντικά βήματα μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υφής του δέρματος δρώντας πάντα σε βάθος και όχι μόνο επιφανειακά.

 ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ
Ένας αφυδατώμένος οργανισμός οδηγεί σε κατακράτηση υγρών κατά συνέπεια σε κακή κυκλοφορία αίματος και λέμφου. Καταναλώνετε 1,5-2lit υγρών καθημερινά που σημαίνει νερό, φυσικούς χυμούς(χωρίς ζάχαρη), πράσινο τσάι, ημιάπαχο γάλα και ρόφημα κρόκου Κοζάνης.

 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ 

Αποφύγετε επεξεργασμένα τρόφιμα όπως κονσερβοποιημένα προιόντα, πίτσες, επεξεργασμένα κρέατα και τυριά ,πατατάκια, κριτσίνια με πολύ αλάτι διάφορες σάλτσες εμπορίου, συσκευασμένα κέικ, μπισκότα και γλυκά καθώς περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, υψηλά ποσοστά νατρίου και ζάχαρης που ευνοούν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

 ΑΣΚΗΣΗ

Η απώλεια λίπους (αριθμού και μεγέθους λιποκυττάρων )αποτελεί απαραίτητη προυπόθεση για τη μείωση της κυτταριτιδας. Εντάξτε στην καθημερινότητά σας 30-40’ άσκησης, 3-4 φορές την εβδομάδα ένα πρόγραμμα αερόβιο( όπως ποδήλατο, τρέξιμο, σχοινάκι) και ένα πρόγραμμα δυναμικό όπως pilates,yoga,body sculpt κλπ ή όποιο άθλημα επιθυμείτε και δείτε το σώμα σας να αλλάζει.

 ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Εμπλουτίστε το καθημερινό σας διαιτολόγιο με περισσότερα φρούτα και λαχανικά εποχής καθώς περιέχουν όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός και προσφέρουν extra ενυδάτωση λόγω της ποσότητας νερού που περιέχουν. Επίσης δροσιστικά χειροποίητα smoothies(χωρίς ζάχαρη) είναι μια πολύ καλή επιλογή τώρα που καλοκαιριάζει και έχουμε τεράστια γκάμα από φρούτα και λαχανικά.

 ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Σίγουρα η ενυδάτωση ξεκινάει από μέσα ωστόσο μια κρέμα σώματος με πλούσια ενυδατικά στοιχεία μπορεί να βοηθήσει. Επίσης μια κρέμα με περιεκτικότητα σε λιποδιαλυτικά συστατικά όπως το κόκκινο πιπέρι, το πράσινο τσάι ή η καφείνη δείχνουν ότι η χρήση της τοπικά και πάντα βέβαια σε συνδυασμό με άσκηση και σωστή διατροφή ενδεχομένως λειτουργήσει συνεργατικά με όλα τα προηγούμενα και βελτιώσει την όψη του δέρματος.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts