Home BEAUTIFUL YOUFITNESS Τα 5 οφέλη του stretching για το σώμα μας.Δείτε το video με διατάσεις!

Τα 5 οφέλη του stretching για το σώμα μας.Δείτε το video με διατάσεις!

Διανύοντας λοιπόν τις μέρες της άρσης του Lock down και επιστρέφοντας και πάλι σιγά σιγά στην καθημερινότητα μας είναι καιρός να βγούμε από την ατελείωτη αδράνεια και να βάλουμε και πάλι το σώμα σε μια κινητική κατάσταση.. Ένα τρόπος να το καταφέρουμε αυτό αποτελεσματικά εκτός από κάθε μορφή άσκησης είναι το απλό και γνωστό σε όλους μας stretching ή διατάσεις. Αναμφισβήτητα θα νιώσουμε το σώμα μας να ξεμπλοκάρει και μπορούμε να το κάνουμε έστω για λίγο, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, είτε σε ένα lunch break, είτε βλέποντας Netflix, είτε το πρωί που ξυπνάμε…Τα οφέλη…πολλά!!!

1. ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ
Λίγα λεπτά καθημερινά αρκούν για να ενεργοποιήσουμε τον οργανισμό μας. Βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία αίματος στο σώμα και στο νου έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της ημέρας.

2. ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ
Βελτιώνει την ευλυγισία και την ελαστικότητα των μυών. Αν γυμνάζεσαι είναι ιδανικό και πριν την προπόνηση καθώς προθερμαίνονται οι μύες και οι αρθρώσεις αλλά και στο τέλος σαν αποθεραπεία επαναφέροντας τους ήδη μύες σε σύσπαση στο αρχικό τους μήκος.

3. ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΝΟΥΣ
Με λίγες ασκήσεις stretching καθημερινά ξεχνάμε όλους τους πόνους σε μύες και αρθρώσεις αφού βοηθάμε να ξεμπλοκάρουν και μεγαλώνουμε το εύρος κίνησης μας.

4. ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΥΪΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
Βελτιώνεται η ισορροπία μέσω της βελτίωσης του συντονισμού των μυών και ελαχιστοποιούμε έτσι τις πιθανότητες πτώσεων ή καταγμάτων.

5. ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ
Έρευνες δείχνουν πως λίγα λεπτά καθημερινά ειδικά στο τέλος της ημέρας βοηθούν στην αποσυμφόρηση της έντασης και του άγχους λόγω της βελτίωσης της κυκλοφορίας αίματος και των ορμονών που απελευθερώνονται.

Εντάξτε το στην καθημερινότητα σας, έστω 3-4 διατάσεις καθημερινά και θα νιώσετε το σώμα μας διαφορετικό και γεμάτο ενέργεια!!!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts