Home MUMMOTHERHOOD Αμάν μαμά με αυτό το κινητό!

Αμάν μαμά με αυτό το κινητό!

by Ivi Belesi

Δεν ξέρω αν έχει τύχει να ακούσετε το παιδί σας να εκφράζει αγανάκτηση για την χρήση που κάνετε με το κινητό, εγώ ομολογώ την άκουσα και προβληματίστηκα πολύ!

Λόγω της δουλειάς μου ως Δημοσιογράφος και του γενικότερου εκσυγχρονισμού της καθημερινότητάς μας η αλήθεια είναι πως χρησιμοποιώ πολύ το κινητό μου καθώς μέσω αυτού διεκπεραιώνω τις περισσότερες υποχρεώσεις μου. Υποχρεώσεις της δουλειάς, του σπιτιού, του παιδιού και πιο προσωπικές μου. Με ένα κινητό τα οργανώνω και τα προγραμματίζω όλα. Με ένα κινητό  προσπαθώ να ανταποκριθώ όσο το δυνατόν καλύτερα στους πολλαπλούς μου ρόλους. Νομίζω πως με καταλάβετε πολλές.

Το κινητό αναμφισβήτητα έχει λύσει τα χέρια στο σύγχρονο άνθρωπο και τον ωθεί να είναι πολυπράγμων. Και για την μαμά φυσικά το κινητό είναι ένα σημαντικό εφόδιο και ένας σύμμαχος της απαιτητικής και πολυδιάστατης καθημερινότητας. Σκεφτείτε πόσα κάνουμε ένα κινητό στο χέρι. Επικοινωνούμε, ενημερωνόμαστε, κάνουμε τα ψώνια για το σπίτι, προγραμματίζουμε τις δραστηριότητες, τα ραντεβού μας με γιατρούς, συνεργάτες, δασκάλους, κρατάμε σημειώσεις για να μην ξεχάσουμε κάτι μέσα στο χάος των υποχρεώσεων μας, δουλεύουμε και απαντάμε σε e-mails για να κερδίσουμε χρόνο, απαθανατίζουμε στιγμές με τα ζουζούνια μας. Μέχρι και την λειτουργία της σκούπας για να εξασφαλίσουμε ένα καθαρό σπίτι εξοικονομώντας χρόνο μπορούμε να ορίσουμε μέσω του κινητού όπως και άλλων έξυπνων συσκευών που μας λύνουν τα χέρια .

Tι γίνεται όμως το κινητό γίνεται επέκταση του χεριού μας; Όταν το παιδί που προσπαθείς να του μάθεις την περιορισμένη χρήση ηλεκτρικών συσκευών σε βλέπει να κάνεις το αντίθετο; Όταν όση ευκολία και σαν σου παρέχει αυτή η συσκευή θέλεις και εσύ κατά βάθος να την ξεφορτωθείς κάποιες ώρες γιατί όσο και να διευκολύνει την καθημερινότητά σου σε κουράζει αυτή η εξάρτηση που δημιουργείται; Προσπαθήστε να το διαχειριστείτε και όσο μπορείτε να περιορίσετε την χρήση του ειδικά τις ώρες που είστε μαζί με το παιδί, διαβάζετε για το σχολείο ή παίζετε. Ακόμα και στην βόλτα είναι καλό να παραμένει το κινητό στην τσάντα.

Φυσικά και δεν είναι εύκολο αλλά ούτε όμως και αδύνατο όσο απαιτητική και αν είναι η καθημερινότητά σας και οι υποχρεώσεις τις δουλειάς σας, όμως πιστέψτε με μπορείτε να τα καταφέρετε. Βάλτε μέτρο στη χρήση που κάνετε. Εγώ καθημερινά μετά το γραφείο συνηθίζω πλέον να το βάζω στο αθόρυβο και ειδικά αν βρίσκομαι στο σπίτι. Αργά το βραδάκι αφού έχει πάει το παιδί για ύπνο και έχω διευθετήσει τα θέματα του σπιτιού ρίχνω μια ματιά σε κλήσεις και μηνύματα. Ωραία ιδέα είναι επίσης, την οποία σίγουρα μπορεί να έχετε δείτε να προτείνουν αρκετές bloggers, να αφήστε το κινητό και τα social media κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου κάνοντας ένα δικό σας digital detox.

Και επειδή για όλα υπάρχουν λύσεις και όλα μέσα στη ζωή είναι και δεν χρειάζεται να νιώθουμε ενοχές και τύψεις, θέλω να θυμάστε πως την καλή μαμά δεν την κάνει ο χρόνος που αφιερώνει στο κινητό της. Ακόμα και αν έρθει η στιγμή που μπορεί να ακούσετε από το παιδί σας μια φράση όπως “Αμάν μαμά με αυτό το κινητό!” αφήστε στην άκρη ενοχές και τύψεις, μην στεναχωρηθείτε αλλά εξηγήστε του πόσα πράγματα κάνετε με αυτό και προσπαθήστε όπως και όταν μπορείτε να περιορίσετε την χρήση του για να απολαύσετε καλύτερα τις στιγμές σας!

Σας φιλώ,

Ήβη_businessmumgr 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts