fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class 12_July_21 | Τυρί σαγανάκι με σάλσα από ντοματίνια

#Cooking Class 12_July_21 | Τυρί σαγανάκι με σάλσα από ντοματίνια

by Business Mum

#Cooking Class 12_July_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το σαγανάκι

  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. νερό
  • αλάτι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 100 γρ. ντοματίνια, πολύχρωμα
  • 1 αγγούρι
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 3 πιπεριές τσίλι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση 

Για το σαγανάκι

  • Προθερμαίνουμε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε διαγώνια το τυρί και το βάζουμε στο μπολ με το αλεύρι και στη συνέχεια το βουτάμε στο νερό. Το περνάμε άλλη μία φορά από το αλεύρι, το νερό και τέλος μόνο από το αλεύρι.
  • Το βάζουμε στο καυτό τηγάνι και τηγανίζουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλσα

  • Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα μπολ και τα πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να σπάσουν.
  • Κόβουμε το αγγούρι σε κυβάκια και το βάζουμε στο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη ρίγανη, τις πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες, τον χυμό από το λεμόνι, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Related Posts

Leave a Comment