Home FAMILY & HOME #Cooking Class #12_October_20 | Κιμαδόπιτα με φέτα

#Cooking Class #12_October_20 | Κιμαδόπιτα με φέτα

by Business Mum

#Cooking Class #12_October_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 320 γρ. φύλλο κουρού
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, + έξτρα ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 30×40 εκ. και ανοίγουμε το φύλλο κουρού πάνω στο ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μαγειρεμένο κιμά με τη ντομάτα κονκασέ. 
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, το θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο μισό φύλλο κουρού αφήνοντας 2 εκ. κενό από κάθε πλευρά.
  • Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και την πασπαλίζουμε πάνω από τον κιμά. 
  • Αλείφουμε ελαφρά τις άκρες του φύλλου με τον αραιωμένο κρόκο, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό φύλλο κουρού και πιέζουμε με ένα πιρούνι τις άκρες ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους. 
  • Αλείφουμε το φύλλο με τον υπόλοιπο αραιωμένο κρόκο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια την κιμαδόπιτα.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.

Related Posts

Leave a Comment