fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #18_december_19 Σαλάτα με μαύρες φακές

#Cooking Class #18_december_19 Σαλάτα με μαύρες φακές

by Business Mum

#Cooking Class #18_december_19

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την σαλάτα μας:

  • 200 γρ. φακές, μαύρες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • χυμό, από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. φέτα
  • 200 γρ. σπανάκι, baby
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φακές και γεμίζουμε με νερό τόσο ώστε να καλύπτονται εντελώς οι φακές. 
  • Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό. Γεμίζουμε πάλι την κατσαρόλα με καθαρό νερό ώστε να καλύπτει τις φακές, και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να βράσουν οι φακές σε δυνατή φωτιά για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Παράλληλα, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε λεπτές φέτες 1-2 χιλ. το σκόρδο. 
  • Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. 
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τις μισές φέτες σε μισοφέγγαρα.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τα λαχανικά που έχουμε σοτάρει.
  • Σουρώνουμε τις φακές, τις κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό, και τις ρίχνουμε στο μπολ. 
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment