Home FAMILY & HOME #Cooking Class #20_july_20 | Κέικ με βερίκοκα

#Cooking Class #20_july_20 | Κέικ με βερίκοκα

by Business Mum

#Cooking Class #20_july_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα, για το βουτύρωμα της φόρμας
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αβγά
  • 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για το αλεύρωμα της φόρμας
  • 1 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. ξινόγαλο
  • 100 γρ. βερίκοκα, κομμένα σε φέτες
  • ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. 
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. 
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο. 
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. 
  • Ρίχνουμε σε δόσεις εναλλάξ το μείγμα των στερεών και το ξινόγαλο, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα των στερεών.
  • Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ. 
  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα. 
  • Απλώνουμε από πάνω τις φέτες από τα βερίκοκα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. 
  • Ισιώνουμε με μια σπάτουλα την επιφάνεια του μείγματος και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα και να χρυσαφίσει. 
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς το κέικ. 
  • Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, και σερβίρουμε. 

Related Posts

Leave a Comment