Home FAMILY & HOMEFOOD #Cooking Class #23_january_20|Μοσχαρίσιο συκώτι αλά κρεμ

#Cooking Class #23_january_20|Μοσχαρίσιο συκώτι αλά κρεμ

by Business Mum
0 comment

#Cooking Class #23_january_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. 

Πολλοί ίσως το αποφεύγουν, αλλά το συκώτι είναι μια πολύ θρεπτική τροφή κρέατος που πρέπει να υπάρχει στο διατροφολόγιό μας! Ας δούμε μια διαφορετική συνταγή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, Ντιζόν
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 100 γρ. ρύζι μπασμάτι , βρασμένο, για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Κόβουμε το συκώτι σε κομμάτια 3-4 εκ., αλατοπιπερώνουμε, και σοτάρουμε στο τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. 
  • Αφαιρούμε το συκώτι από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη, σε ένα μπολ, μέχρι να το χρειαστούμε. 
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ίδιο τηγάνι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χρυσαφίσει. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. 
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, και βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα. 
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το συκώτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί καλά με τη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με ρύζι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο. 

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Related Posts

Leave a Comment