Home HOMEFOOD #Cooking Class #28_december_19 Γεμιστή Βασιλόπιτα

#Cooking Class #28_december_19 Γεμιστή Βασιλόπιτα

by Businessmum.gr

#Cooking Class #28_december_19

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Ο χρόνος όμως περιορισμένος και η πίεση μεγάλη. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. Το cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά και γλυκά,  απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Τέλος στον πονοκέφαλο της κουζίνας και τις γιορτινές ημέρες!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για τη βασιλόπιτα

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 5 αυγά μέτρια
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. κακάο
  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 50 γρ. cranberries

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το αλάτι.
  • Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα μας.
  • Στη συνεχεια χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη και στο ένα από τα τρία ρίχνουμε το κακάο, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, τα φιστίκια Αιγίνης και τα cranberries.
  • Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αδειάζουμε το μισό λευκό μείγμα στη φόρμα, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια, και σηκώνουμε 2 εκατοστά γύρω γύρω. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τα υλικά της γέμισης, το απλώνουμε ώστε να ισομοιραστεί, και στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο λευκό μείγμα.
  • Βάζουμε το φλουρί!
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με τη ζάχαρη άχνη.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts