fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #5_February21 | Εύκολα λαζάνια με κιμά

#Cooking Class #5_February21 | Εύκολα λαζάνια με κιμά

by Business Mum

#Cooking Class 5_February_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

  • 20 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ. γάλα, 3,5%
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 8 λαζάνια
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο με σάλτσα, που έχει περισσέψει
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • θυμάρι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη μπεσαμέλ

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο.
  • Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. 
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση το μείγμα, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 18×18 εκ. 
  • Απλώνουμε 2 κ.σ. από τη σάλτσα του κιμά. 
  • Καλύπτουμε τη βάση του ταψιού με 2 λαζάνια. 
  • Απλώνουμε το 1/3 από τον μαγειρεμένο κιμά, το 1/4 από τη μπεσαμέλ, το 1/4 από τη μοτσαρέλα και καλύπτουμε με άλλα 2 λαζάνια. 
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Απλώνουμε το υπόλοιπο ¼ από τη μπεσαμέλ και την υπόλοιπη μοτσαρέλα πάνω από τα λαζάνια.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.

 

 

Related Posts

Leave a Comment