Home HOMEFOOD Λουκάνικα μούμιες

Λουκάνικα μούμιες

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε λουκάνικα μούμιες; 

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

Για τη ζύμη
80 γρ. νερό, χλιαρό
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
8 γρ. μαγιά ξηρή
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση
8 λουκάνικα
1 αυγό, βρασμένο, για τα μάτια 
1 ελιά, για τα μάτια 

Εκτέλεση της συνταγής:

Για τη ζύμη
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. 
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η μαγιά, για περίπου 10 λεπτά. 
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, για 8-10 λεπτά. 

Αφαιρούμε το ζυμάρι από τον κάδο, το τυλίγουμε με μια πετσέτα, και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει, για 30 λεπτά.

Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Κόβουμε κομμάτια από το ζυμάρι και, σε ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια, το ανοίγουμε σε λεπτό κορδόνι. 
Τυλίγουμε τα λουκάνικα με τη ζύμη, αφήνοντας όμως ένα κενό σημείο, στο οποίο θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε τα μάτια. 
Ψήνουμε για 15 λεπτά. 
Αφαιρούμε τα λουκάνικα από τον φούρνο, τοποθετούμε τα “μάτια” από το ασπράδι του αβγού και την ελιά, και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts