Home WONDERLANDBOOKS Πασχαλινές προτάσεις από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Πασχαλινές προτάσεις από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

by Businessmum.gr

Μαζί με τη λαμπάδα και το πασχαλινό αυγό τι πιο ωραίο δώρο και από ένα βιβλίο με πασχαλινές ιστορίες και δραστηριότητες για παιδιά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Ο κύριος Κουνέλος και το εργοστάσιο σοκολάτας

Έλις Ντόλαν

    Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Έλις Ντόλαν

Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία

Για παιδιά 4 ετών

Πώς φτιάχνονται τα σοκολατένια αυγά; Στο Εργοστάσιο Σοκολάτας του κυρίου Κούνελου η παραγωγή δε σταματά ποτέ! Μέχρι που οι κότες αποφασίζουν να κατέβουν σε απεργία.

Μια ξεκαρδιστική ιστορία με υπέροχη εικονογράφηση, που μαθαίνει στα παιδιά την αξία της φιλίας και της συνεργασίας σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.

Η Έλις Ντόλαν είναι βραβευμένη συγγραφέας και εικονογράφος. Ζει στο Κέμπριτζ της Αγγλίας.

 

Τι άκουσε η πασχαλίτσα

Τζούλια Ντόναλντσον 

Εικονογράφηση: Λίντια Μονκς 

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή 

Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία 

Για παιδιά από 3 ετών

Στο αγρόκτηµα επικρατεί πανδαιµόνιο, µε τόσα βελάσµατα και κακαρίσµατα, γαβγίσµατα και χλιµιντρίσµατα. Όταν όµως δύο πονηροί κλέφτες αποφασίζουν να κλέψουν την όµορφη αγελάδα, το πιο σιωπηλό και µικροσκοπικό πλασµατάκι είναι που θα σώσει τελικά την κατάσταση! Κι η πασχαλίτσα η µικρή, που ως τότε δε µιλούσε, στα ζώα αµέσως έτρεξε και τα προειδοποιούσε: «Θα κλέψουν τη γελάδα µας, αν κάποιος δεν τη σώσει! Άκουσα και το σχέδιο που έχουν καταστρώσει!».

Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια από δύο βραβευµένες δηµιουργούς.

 

Πασχαλινές δραστηριότητες με τα Στρουμφάκια

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μαρία Γονιδάκη

Σειρά: Στρουμφάκια

 Για παιδιά από 4 ετών

Το βιβλίο περιλαμβάνει εξελικτικά δομημένες δραστηριότητες, οι οποίες, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο, ικανοποιούν βασικούς παιδαγωγικούς στόχους.

Στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΦΗ το παιδί μαθαίνει να σχεδιάζει σε περιορισμένο χώρο, να σχεδιάζει ευθείες, τεθλασμένες, καμπύλες γραμμές και κύκλους, να γράφει τα κεφαλαία και τα πεζά γράμματα. Στην ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ μαθαίνει να συγκρίνει εικόνες, να συνδέει τα στοιχεία μιας εικόνας, να βρίσκει τα μέρη ενός σχεδίου, να βρίσκει όμοια σχέδια, να εντοπίζει ένα γράμμα μέσα σε μια λέξη με κεφαλαία γράμματα, να βρίσκει όλα τα γράμματα μιας λέξης.
Στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ να αναγνωρίζει τα σχήματα, και τους τακτικούς αριθμούς, να κατανοεί τις έννοιες μικρό / μεγάλο, να μετρά, να αναγνωρίζει και να γράφει τους αριθμούς μέχρι το 10, να ακολουθεί τη σειρά των αριθμών μέχρι το 20, να συνεχίζει μια λογική σειρά-μοτίβο, να χρησιμοποιεί έναν κώδικα. Στις ΕΝΝΟΙΕΣ μαθαίνει τα χρώματα, να κινείται σε έναν λαβύρινθο, να κατανοεί τις έννοιες αριστερά / δεξιά, μπροστά / πίσω.

Τα Στρουμφάκια είναι μια φανταστική κοινότητα από μικρά γαλάζια πλάσματα τα οποία ζουν στο Στρουμφοχωριό μέσα στο δάσος. Είναι δημιούργημα του Βέλγου καρτουνίστα Πεγιό (Peyo) και η πρώτη εμφάνισή τους έγινε στις 23 Οκτωβρίου 1958 στο βελγικό περιοδικό Σπιρού. Τα Στρουμφάκια είναι γνωστά στην Ελλάδα ήδη από τη δεκαετία του 1980, μέσα από την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, ενώ η παρουσία τους στην αγορά είναι διαρκης από τότε μέσα από ταινίες, DVDs, ρούχα και φιγούρες με τους ομώνυμους ήρωες και παιχνίδια.

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΓΕΡΟΥ

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

ΦΥΛΛΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Ένα ευχάριστο πασχαλινό βιβλίο με φύλλα δραστηριοτήτων από όλες τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και πρωτότυπες ιδέες για πασχαλινές κατασκευές. Η Χαρά η μαγισσούλα και ο γάτος της ο Χάρης συντροφεύουν τα παιδιά τις γιορτές του Πάσχα με παιγνιώδεις δραστηριότητες και τα βοηθούν να περάσουν ευχάριστες ώρες στον ελεύθερο χρόνο τους και ταυτόχρονα να αποκτήσουν γνώσεις και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους.

 

Δημήτρης Μπογδάνος

Πρόβατα ενωμένα ποτέ κυνηγημένα

Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη

Σειρά: Διαβάζω ιστορίες 

Για παιδιά 6 ετών

ΔΩΡΟ Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ QR CODE

Όταν ο λύκος κυνηγάει τα πρόβατα, εκείνα συνήθως τρέχουνε για να σωθούνε βελάζοντας βοήθεια. Τι γίνεται όμως όταν ένα προβατάκι ρωτάει γιατί τρέχουμε; Τι γίνεται όταν ακούγεται δυνατά, «Μπεεεεεε φτάνει πια»;

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 6+, η οποία περιλαμβάνει απλές, διασκεδαστικές ιστορίες μέχρι 1.000 λέξεις που οδηγούν το παιδί στον δρόμο της ανάγνωσης.

*Καλή Πασχαλινή Ανάγνωση*

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts