770
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε αλμυρές μπάρες;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
250 γρ. βρόμη
1 κ.σ. σουσάμι
50 γρ. λιναρόσπορο
50 γρ. κολοκυθόσπορο
50 γρ. αμύγδαλα
1 κ.σ. κουρκουμά
200 γρ. βούτυρο
170 γρ. μέλι
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. δεντρολίβανο
1 κ.γ. φασκόμηλο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
50 γρ. λιαστές ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. παρμεζάνα
Εκτέλεση της συνταγής:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
Σε ένα ταψί βάζουμε τη βρόμη, το σουσάμι, τον λιναρόσπορο, τον κολοκυθόσπορο, τα αμύγδαλα, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο, το μέλι, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σε ένα ταψί βάζουμε τη βρόμη, το σουσάμι, τον λιναρόσπορο, τον κολοκυθόσπορο, τα αμύγδαλα, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο, το μέλι, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Βάζουμε στο τηγάνι το μείγμα από το ταψί και προσθέτουμε το ξύσμα από λεμόνι, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε ένα ταψί 20×20 εκ. με μια μεμβράνη, προσθέτουμε το μείγμα και την σκεπάζουμε. Πιέζουμε το μείγμα από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Καλύπτουμε ένα ταψί 20×20 εκ. με μια μεμβράνη, προσθέτουμε το μείγμα και την σκεπάζουμε. Πιέζουμε το μείγμα από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη