Home HOMEFOOD Αρνί εξοχικό

Αρνί εξοχικό

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε Αρνί εξοχικό;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

Για τη μαρινάδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
20 γρ. αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
4 κλ. δεντρολίβανο
2 κ.σ. μουστάρδα
4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

Για το αρνί
2 κιλά αρνίσιο μπούτι, κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 πατάτες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
150 γρ. λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
150 γρ. κεφαλοτύρ
ι
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ρίγανη, φρέσκια
δεντρολίβανο, φρέσκο

Εκτέλεση της συνταγής:

Για τη μαρινάδα
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κρέας και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το δεντρολίβανο, τη μουστάρδα και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη. 

Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 2-6 ώρες.

Για το αρνί
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα, τα καρότα, τις πατάτες και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, και τα βάζουμε σε μια γάστρα.
Προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο και το μέλι, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά το κρέας με τη μαρινάδα του.
Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε κυβάκια και τα τοποθετούμε πάνω από το κρέας. 
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα το κρέας και κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της. Χρησιμοποιούμε λαδόκολλα ώστε να διασφαλίσουμε πως δεν θα φύγει η υγρασία του φαγητού, αν η γάστρα μας δεν κλείνει πολύ καλά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 3-3 1⁄2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αφαιρούμε τη γάστρα από τον φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί το κρέας για περίπου 15 λεπτά.

Σερβίρουμε με πιπέρι, ρίγανη και δεντρολίβανο.

Η συνταγή είναι του αγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts