fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #14_December20 | Gingerbread brownies

#Cooking Class #14_December20 | Gingerbread brownies

by Business Mum

#Cooking Class 14_December_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 60 γρ. μελάσα, ή μέλι
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1-2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1-2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 βούτυρο, για το ταψί
  • κακάο, για το ταψί

Για το frosting

  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μελάσα και χτυπάμε με το φτερό για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, τη σόδα, αλάτι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
  • Σε ένα ταψί 25×32 εκ. απλώνουμε λαδόκολλα, βούτυρο και κακάο.
  • Βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το frosting

  • Σε ένα μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την άχνη ζάχαρη, αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, το τυρί κρέμα και χτυπάμε δυνατά με το φτερό για 1-2 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε τα κομμάτια brownies.
  • Πασπαλίζουμε με τα διακοσμητικά κας κας, τη σάλτσα καραμέλας και σερβίρουμε.

Related Posts

Leave a Comment