fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class #25_November20 | Ταρτάκια με καραμέλα

#Cooking Class #25_November20 | Ταρτάκια με καραμέλα

by Business Mum

#Cooking Class #25_November_20

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε : 

  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. φιστίκια, αλμυρά + έξτρα, για τη διακόσμηση
  • 100 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 400 γρ. dulce de leche

Εκτέλεση 

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. 
  • Παίρνουμε 12 καραμελόχαρτα ψησίματος και μια φόρμα για muffins 12 θέσεων.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. κουβερτούρα σε κάθε καραμελόχαρτο.
  • Mε ένα κουτάλι απλώνουμε την κουβερτούρα γύρω-γύρω και στη βάση.
  • Βάζουμε τα χαρτάκια στις θήκες για muffins και με ένα κουτάλι πιέζουμε τα χαρτάκια για να εφαρμόσουν καλά.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει και να παγώσει η κουβερτούρα για περίπου 2 ώρες.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα μπισκότα με τα φιστίκια μέχρι να σπάσουν αλλά να μη γίνουν σκόνη.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από την κατάψυξη.
  • Προσθέτουμε κουταλιές από το μείγμα στα παγωμένα χαρτάκια.
  • Απλώνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη κουβερτούρα ώστε να καλύψει τη γέμιση.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 1 εβδομάδα.
  • Είναι απαραίτητο να παγώσουμε καλά τα ταρτάκια ώστε να μπορούν να βγαίνουν εύκολα από τα χαρτάκια τους.

Tip

Μπορείτε να τα φτιάξετε και με σοκολάτα γάλακτος ή λευκή.

Επίσης διατηρούνται στην κατάψυξη για 1 μήνα.

Πηγή: Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

 

Related Posts

Leave a Comment